lördag 12 juli 2008

BobbyTitel: Bobby
Genre: Drama
Land: USA
År: 2006
Regi: Emilio Estevez
I rollerna: William H. Macy, Anthony Hopkins, Christian Slater, Martin Sheen, Helen Hunt, Emilio Estevez, Demi Moore, Shia LaBeouf, Lindsay Lohan, Elijah Wood, Heather Graham, Laurence Fishburne, Sharon Stone, Ashton Kutcher, Freddy Rodriguez

Handling: Filmen handlar om lönnmordet på den amerikanska senatorn Robert F. Kennedy. Han mördades den femte juni 1968 på The Ambassador Hotel i Los Angeles, Kalifornien. Vi får följa 22 personer som befann sig på hotellet kvällen då senatorn blev mördad.

Omdöme: Jag var inte alls insatt i hur mordet på Robert "Bobby" F. Kennedy gick till, så när man kastas in i filmen känns den lätt meningslös där man får följa ett stort antal människor under denna kväll. Man hoppar friskt mellan historierna och allt utspelar sig på hotellet The Ambassador dit Bobby ska komma och hålla tal på kvällen. Alla förbereder sig, allt från restaurangpersonal, frisören, hotellmanagern till medarbetare i presidentkampanjen. Till stor del handlar det om relationer mellan olika människor, om det nu är kärlek-, vänskap- eller jobbrelaterat.Det är egentligen inte förrän på slutetappen som allt faller på plats och jag förstår varför jag fått se vad jag fått se och personerna jag fått följa. Man måste helt enkelt ha lite tålamod med den här filmen för att bli belönt. Det är ingen konspirationsfilm likt JFK utan Bobby är ett relationsdrama som dokumenterar den där kvällen då allt hände och berättar historierna som människorna som var där har att berätta. Det är en (för det mesta) fin skara skådespelare regissören Emilio Estevez fått ihop vilket också gör att i princip varje historia är intressant. Men jag hade gärna känt lite mer under filmens gång istället för bara mot slutet. Men det är alltid skönt att få ut något av en film och det tycker jag att jag fick till slut.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar