onsdag 6 augusti 2008

The City of ViolenceTitel: Jjakpae / The City of Violence
Genre: Action/Kriminaldrama
Land: Sydkorea
År: 2006
Regi: Ryoo Seung-wan
I rollerna: Jung Doo-hong, Lee Beom-su, Ahn Kil-Kang, Jeong Seok-yong

Handling: Tae-su, en polisdetektiv som kämpar mot den organiserade brottsligheten, återvänder till sin hemstad för att begrava sin barndomsvän. Men snart upptäcker han att allt inte står rätt till.

Omdöme: Jag visste på förhand inte vad jag skulle vänta mig av denna sydkoreanska film. Den börjar utan att kännas så speciell där man har en del humor och ett gäng gamla kompisar återförenas när en av dem blivit dödad. Efter en tid tillbaka i hemstaden beslutar sig polisen Tae-su för att försöka hitta mördaren till varje pris. När det så uppenbarar sig att mördaren kan vara närmare än han kunnat ana, får han många emot sig.Filmen har ett snyggt bildspråk där man bjuds på en del snygga vinklar och flera härliga övergångar som man inte ser så ofta. Filmens starkaste parti är definitivt sista halvtimmen som bjuder på ett högt tempo och häftiga scener som gör att resten av filmen blir värd att se. För ska man vara ärlig är handlingen inte så speciell, man har sett det förr och det har även gjorts bättre förr. Men fightscenerna är det mycket högt underhållningsvärde på och som sagt blir sista halvtimmen mycket bra och tillfredsställande.Jag skulle vilja säga att man slagit ihop A Bittersweet Life, Kill Bill och lite av Oldboy. Inga dåliga filmer som iofs är bättre än denna, men sista halvtimmen håller den sig på en hög nivå som man njuter av. Och kombinationen häftiga fightscener tillsammans med det effektiva fotot och övergångarna gör det till en njutbar film att se på - till slut.3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
4 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.8

2 kommentarer:

  1. Ja, det är fajtingen som gör filmen sevärd. Tyckte det var kul, och over the top på det sydkoreanska viset, när hjälten är omringad av olika ungdomsgäng.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jojjenito: Håller med, det är en scen som helt klart sticker ut. Tänkte lite på The Warriors (1979) där (speciellt baseballgänget).

      Radera