lördag 25 maj 2013

Bullet to the HeadTitel: Bullet to the Head
Genre: Action/Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 2012
Regi: Walter Hill
I rollerna: Sylvester Stallone, Sung Kang, Sarah Shahi, Christian Slater

Handling: En polis och en lönnmördare bildar en udda allians för att slå ner en gemensam fiende som har dödat deras respektive partners.

Omdöme: Jimmy Bobo (Sylvester Stallone) är en lönnmördare som jobbar i New Orleans. Efter ett utfört jobb dödas hans partner och han själv blir attackerad, men överlever. Samtidigt anländer polisen Taylor Kwon från Washington för att utreda en f.d. polis död, mannen som Jimmy precis dödat. Jimmy och Taylor slår sin kloka huvuden ihop och ger sig ut efter de skyldiga.Det här är en film som går efter den vanliga mallen. Man har sett det förut och det hela känns snarare som ett avsnitt från en tv-serie. Så känns det åtminstone under filmens första halvtimme eller så. Det är inte särskilt spännande eller bra för den delen. Men sakta men säkert kommer man in i det hela när filmen börjar hitta sin rätta identitet.Själva manuset är väldigt standardiserat, det kan man inte säga något annat om. Men det positiva är att filmen har en regissör som varit med förr. För Walter Hill gjorde tidigare i sin karriär bl.a. The Warriors (1979) och 48 Hrs. (1982), en film som för övrigt har en del likheter med denna. En polis och en brottsling slår sig ihop för att hitta en ful fisk med action och humor i form av kvicka repliker dem emellan som resultat.Vad som börjar som en oengagerande historia utvecklas efter ett tag till en ganska så underhållande liten film. Det är bra actionscener, humor som funkar och en Sylvester Stallone som känns i god form för sin ålder. Det är t.ex. kul hur han tar med polisen Taylor på en åktur som heter duga. Taylor tror nämligen att det är han som har övertaget, men Jimmy visar sig vara en rutinerad räv. Sung Kang som spelar Taylor är för övrigt blek i sin roll, utan någon vidare karisma.Stallone funkar ganska bra i sin roll. En annan som är rolig att se igen är Christian Slater som iofs inte är något favorit, men som är skön den korta tid han är med här. Sen gillar jag att filmen inte försöker vara något mer än den klarar av. Gammal hederlig underhållning för stunden helt enkelt, även om det betyder att man sett det mesta förr och det är fyllt med klyschor. Förmodligen var de lågt ställda förväntningarna det som gjorde att filmen funkade bättre än väntat. Trean är inte jättestabil men...

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.2

6 kommentarer:

 1. Tack för tipset. Eftersom jag inte sett filmen skummar jag endast lite i slutet av din text och kollar betyget. Denna kan va nåt för mig.

  Snygg bild, som alltid, överst på bloggen. Vilken film kommer bilden från?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Låter bra, kolla in den vid tillfälle. Tänkte lite på Arnold och The Last Stand och att Sly gjort en motsvarighet. Båda är liksom tillbaka där de var mest komfortabla.

   Headern kommer från filmen Suspiria (1977). Alla headers hittas under Header Onsdag under "Veckodagar på Movies - Noir".

   Radera
 2. Brukar gilla filmer av det här slaget - är bra underhållning för stunden. det får bara inte vara för korkade kommentarer då sparkar jag bakut ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Haha, jag vet vad du menar. Tycker nog att det hålls på en ganska bra nivå. Det är mest dialogen mellan Sly och hans nye "partner" som bjuder på humor. Båda tror de är smarta, men i själva verket är de så klart inte det ;)

   Radera
 3. Av naturliga skäl läste jag inte texten så noga - än. Vill ju SÅKLAAAART se filmen först.
  Men jag måste ju bara kommentera Slys karaktär, har han inte världens kanske fånigaste namn? Jimmy Bobo? DJ Bobo´s kusin från landet med banjon i bakfickan? Låter inte så himla tufft direkt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Misstänkte att du skulle kommentera denna film :) Jo, jag tänkte också på DJ Bobo, haha. Iofs är Bobo ett smeknamn, men ändå...

   Radera