torsdag 17 juli 2008

Death SentenceTitel: Death Sentence
Genre: Action/Drama/Thriller
Land: USA
År: 2007
Regi: James Wan
I rollerna: Kevin Bacon, Kelly Preston, Garrett Hedlund, John Goodman

Handling: Nick Hume förlorar sin son i ett blodigt gängrelaterat rån och söker hämnd vilket tvingar honom in i en spiral av fara både för hans familj och de som tog del i rånet.

Omdöme: Denna film av regissören till Saw är en nyversion av kultförklarade Death Wish med Charles Bronson i huvudrollen. Precis som i den filmen har vi här en familjefar som hamnar i trubbel när kriminella ger sig på hans familj. Nick Hume (spelad av den alltid stabile Kevin Bacon) vill hämnas det som hände hans son då rättsväsendet inte kan garantera något längre fängelsestraff för den skyldige. Men när Nick tar lagen i egna händer, får han de övriga gängmedlemmarna efter sig och sätter på så vis resten av sin familj i livsfara.Filmen har några bra scener, som t.ex. när Kevin Bacon blir jagad i ett parkeringsgarage och när han ska hämnas ordentligt på slutet. Men filmen är annars inte något speciellt och tar för lång tid på sig att komma någonvart. Det är dock inte helt fel, men jag hade hellre sett att han ger sig på de skyldiga en efter en så att det händer lite mer resten av filmen. Man har några fiffiga kameravinklar/åkningar som är värda att nämna. Också ett plus för några actionscener som är ganska väl utförda. Sammanlagt är det dock ändå ganska mediokert.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.9

2 kommentarer:

 1. Ja, det känns som ett ovanligt generöst betyg fö dig med tanke på vad du skriver i texten. Man blir allt äldre och grinigare ;)

  Men jag kan hålla med om Kevins stabilitet. Han får bara lite mer att jobba med i tex The Woodsman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Jo, jag var snällare med medelbetygen tidigare. Det här är en film jag glömt bort och den skulle inte få godkänt om jag såg om den. Men den hade nog sina ögonblick trots allt :)

   Radera