torsdag 31 juli 2008

A Scanner DarklyTitel: A Scanner Darkly
Genre: Animerat/Drama/Sci-Fi/Thriller
Land: USA
År: 2006
Regi: Richard Linklater
I rollerna: Keanu Reeves, Robert Downey Jr, Winona Ryder, Woody Harrelson

Handling: Bob langar den nya drogen Substance D, efter sig har han polisen Fred som har fått stränga order om att gripa Bob. Vad de dock inte vet är att de på grund av en bieffekt hos Substance D egentligen är en och samma person.

Omdöme: Det är en annorlunda upplevelse man bjuds på i denna animerade film som ändå känns mycket levande. Nu vet jag inte vad för slags teknik man använt sig av, men det känns som man filmat vanligt och sedan lagt på ett animerat lager eller liknande. Hur som helst mycket snyggt och speciellt. Själva storyn känns inte direkt jättespeciell, men den har sina smarta detaljer som främst dyker upp mot slutet. Detta är något som höjer helheten och man får sig en aha-upplevelse.Jag har iaf aldrig sett en liknande film vad gäller det animerade och det i sig är ett skäl att se filmen. Däremot finns det en del saker som jag inte tyckte var lika bra. Det var främst skådespeleriet av Robert Downey Jr som hela tiden kändes onaturlig och överdriven. Iofs går han på drogen Substance D, men det gör alla, så det är ingen ursäkt. Annars är det en bra blandning av sci-fi, humor och spänning. Gillar speciellt polisen Freds identitetsdräkt som gör att man inte ser hur personen ser ut. Detta är något som inte skulle kunna göras utan animation.

Betyg:
IMDb: 7.2

2 kommentarer:

  1. Haha, helt lika tyckte vi ju ändå inte. Jag gillade som sagt Robban, tyckte hans stissighet var rätt underhållande. Visst var den överdriven, men jag såg det mer som en grej som funkade rätt bra i filmens stämning.

    SvaraRadera
  2. Sofia: Haha, det är sant. Minns inte riktigt vad det var jag hakade upp mig på då jag såg filmen när den kom, men just då var jag inte så förtjust i hans karaktär. Nåja, filmen var klart intressant, men kunde varit bättre.

    SvaraRadera