onsdag 6 augusti 2008

CrankTitel: Crank
Genre: Action/Kriminaldrama/Komedi
Land: USA
År: 2006
Regi: Mark Neveldine & Brian Taylor
I rollerna: Jason Statham, Amy Smart, Efren Ramirez, Dwight Yoakam

Handling: Crank handlar om Chev Chelios, en lönnmördare som har blivit förgiftad och giftet gör att han dör om hans hjärta stannar. På något sätt måste han hitta de som vill se honom död och hålla sig i liv - vad som än krävs.

Omdöme: Vad ska man förvänta sig av en film med Jason Statham ? Nja, inte något speciellt i de flesta fallen då han ofta är med i actionfilmer som inte ger särskilt mycket. Han var iofs med i Snatch som var bra, men annars dyker han upp i dumma filmer som Transporter och liknande. I Revolver gör han bra ifrån sig, men filmen är lite för skum. Här har han en ganska basic roll och det är inte direkt så att skådespeleriet är det som gör att man vill se den här filmen.Efter att Chev Chelios fått i sig ett kinesiskt syntetiskt gift, har han kort tid kvar att leva. Det enda som kan hålla honom vid liv är att han låter adrenalinet pumpa. Detta gör att filmen drar på i 200 från början till slut och man bjuds på den ena sanslösa actionscenen efter den andra. Det var länge sen jag blev så överraskad av en film som denna. Själva handlingen och skådespeleriet är inget att skryta med, däremot är den fartfylld, rolig och snyggt gjord.Jag brukar ha svårt för MTV-stilen, men här har man lyckats bra. Tempot man har med mycket action blandat med humor, gör att man skrattar vid flera tillfällen samtidigt som man helt enkelt blir underhållen. Vill man tänka och ha en smart film så ska man hålla sig undan. Däremot kan det vara skönt att se en fartfylld och underhållande film (utan att den blir idiotisk) då och då. Filmen känns som Grand Theft Auto och i eftertexterna står det t.o.m. "Rockstar Energy Drink" som ju är de som ligger bakom spelet. En frisk fläkt är det helt enkelt.2 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
4 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.1

2 kommentarer:

  1. Ja, fart var det då sannerligen i den...

    SvaraRadera
  2. Sofia: Haha, du gillade verkligen inte den här :) Det kan jag köpa, jag brukar inte heller gilla den här typen av film vanligtvis. Men vissa gånger är man på det humöret och då funkar sånt här.

    SvaraRadera