onsdag 6 augusti 2008

Knife of IceTitel: Il coltello di ghiaccio / Knife of Ice
Genre: Kriminaldrama/Mysterium
Land: Italien/Spanien
År: 1972
Regi: Umberto Lenzi
I rollerna: Carroll Baker, Alan Scott, Ida Galli, Eduardo Fajardo

Handling: Vid tretton års ålder blev Martha stum när hon bevittnade sina föräldrars död i en tågolycka. Nu, som vuxen lever Martha ett lugnt och fridfullt liv med sin familj på den spanska landsbygden. Ända tills hennes kusin Jenny kommer på besök och snart påträffas mördad. Det visar sig att en galning med dragning till det ockulta börjat härja i området och dödar vackra kvinnor.

Omdöme: Denna semi-giallo är ganska så välgjord med några snygga närbilder på ögon och ett ganska bra upplägg. Tyvärr händer det för lite för att fånga ens intresse fullt ut som vissa filmer i genren lyckas bättre med. Det finns egentligen få minnesvärda scener och det är lite överraskande faktiskt då dessa filmer brukar vara bra på sånt.

En sak man måste säga är dock att musiken står ut ganska mycket då den blandar bra och stämningsfull musik med lite mindre passande. Men när den är bra så är det bra klass på den som hade gjort sig bra i vilken spännande film som helst. Carroll Baker i huvudrollen var en trevlig bekantskap som jag inte kände igen sedan tidigare. Hennes karaktär är iofs stum, men hon har något visst över sig som gör att hon känns oskyldig och hjälplös, något som var viktigt för hennes karaktär.

Det som var lite tråkigt var väl att den ockulta mannen som härjade i själva verket inte var så speciell. En getsymbol dök upp lite här och där, men det var aldrig något skrämmande som hände runt honom. Överhuvudtaget var jag lite besviken på att det faktiskt inte hände så mycket.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar