onsdag 6 augusti 2008

TidelandTitel: Tideland
Genre: Drama/Fantasy
Land: Kanada/Storbritannien
År: 2005
Regi: Terry Gilliam
I rollerna: Jodelle Ferland, Brendan Fletcher, Jeff Bridges, Jennifer Tilly

Handling: Efter att hennes mor dör i en heroinöverdos tar Jeliza-Roses pappa henne från storstaden till en bondgård. Hennes försök att anpassa sig till sitt nya liv leder till allt underligare beteende.

Omdöme: Denna film av Terry Gilliam gjordes när han gjorde ett break med inspelningen av filmen Bröderna Grimm. 10-åriga Jeliza-Rose hamnar snart i fokus efter att hennes mamma dör och hennes pappa tar henne ut till landet. Där fantiserar hon och träffar en ny vän, den förståndshandikappade Dickens. Det kändes som filmen började komma igång efter kanske en halvtimme/trekvart, men så blev det inte.Jag har svårt för konstiga filmer och det här var en sådan. Och när handlingen är usel så hjälper det inte om det finns en del snygga scener. Jodelle Ferland som spelar Jeliza-Rose gör en fin prestation (även om hon har en ganska jobbig röst). Jag trodde inte att filmen skulle vara så ointressant och utan att ge något som helst. Många/vissa uppskattar nog en sån här film mer än vad jag gör, men jag ser bara inte charmen med den.

2 - Skådespelare
1 - Handling
1 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
10 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.6

2 kommentarer:

  1. Jag hittade som sagt inte heller charmen... Som du säger, den blev rätt ointressant på något märkligt vänster. Weird for the sake of weird.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sofia: Så sant så, och jag är inte direkt förtjust i filmer som är för "weird" :D

      Radera