lördag 29 november 2008

Wendy and LucyTitel: Wendy and Lucy
Genre: Drama
Land: USA
År: 2008
Regi: Kelly Reichardt
I rollerna: Michelle Williams, Wally Dalton, Will Patton, Will Oldham

Handling: En fattig ung kvinnas kamp för att ta sig till Alaska och hitta ett lukrativt jobb går rakt igenom USA. Hon bor i sin bil tillsammans med sin hund Lucy men när bilen går sönder blir hennes situation allt mer ohållbar.

Omdöme: Det här är en väldigt naturlig och avskalad historia som följer Wendy (Michelle Williams) under hennes vistelese i en liten amerikansk stad. Regissören Kelly Reichardt ville inte att hennes huvudrollsinnehaverska skulle se för snygg ut och beslutade att hon inte skulle ha någon make-up för att ge henne ett mer alldagligt utseende. Och det lyckas man med för hon ser främst ut som en pojkflicka. Samtidigt ger det en äkthetskänsla som är viktig för rollen.När hennes bil en tidig morgon inte vill starta och ger ifrån sig gräsliga ljud, måste hon hitta en bilmekaniker som kan hjälpa henne. Under tiden hon väntar stiftar hon bekantskap med en parkeringsvakt (Wally Dalton) som hon kommer stöta på under de kommande dagarna.Skådespeleriet är bra av de stora rollinnehavarna, inte minst Michelle Williams som övertygar, och filmen puttrar på i trevlig takt. En äkta indiefilm och även om den inte är strålande så fungerar den klart bra. Den enda musiken i filmen är den som Wendy nynnar på, men det funkar det med.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.6

2 kommentarer:

  1. En bra film som växer och växer från tråkig till engagerande till spännande till hjärtskärande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Henke: Och visst är Michelle Williams mycket bra? Har faktiskt blivit lite av en favorit bland de yngre skådespelarna.

      Radera