fredag 27 februari 2009

CloserTitel: Closer
Genre: Drama/Romantik
Land: USA
År: 2004
Regi: Mike Nichols
I rollerna: Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen, Julia Roberts

Handling: En dramatisk berättelse om två par och deras passion, kärlek och svek. När mannen från det första paret träffar kvinnan från det andra paret uppstår stora komplikationer.

Omdöme: Det hela börjar med att Alice (Natalie Portman) och Dan (Jude Law) träffar på varandra i London när Alice blir påkörd. De blir ett par, men när Dan blir fotograferad av Anna (Julia Roberts) uppstår känslor. Dan fixar dock via internet fram ett möte mellan Anna och läkaren Larry (Clive Owen), något som leder till känslor. De två paren är dock långt ifrån perfekta, snarare tvärtom.Till en början känner jag att det kommer bli Larry och Alice som kommer vara "de goda" och som jag kommer gilla under filmens gång. Dan och Anna har jag tidigt svårt för, mycket pga att jag aldrig gillat Julia Roberts. Men här fungerar hon faktiskt för en gångs skull ganska bra. Rollen skulle egentligen ha spelats av Cate Blanchett, men då hon blev gravid hoppade hon av. Väldigt synd för jag gillar henne mycket mer. Det kanske mest intressanta med filmen är att man aldrig vet var man har karaktärerna som ändras hela tiden och man vet inte vem man ska tycka om och inte.Bästa prestationerna ger nog de båda Oscarsnominerade - Natalie Portman och Clive Owen som båda visar prov på det bredaste registret. Men även Jude Law och Julia Roberts sköter sig bra i denna skådespelardröm med mycket dialog och svängningar. Det största problemet som jag ser det är att jag mest känner tomhet genom hela filmen. Jag förmodar att det är karaktärerna som i många avseenden är så svåra att tycka om. Men det är också en annorlunda inblick i ett romantiskt drama då det sällan saknas någon karaktär man kan gilla. Tyvärr blev filmen inte så bra som jag hade hoppats, mycket pga avsaknaden av känslor.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.4

2 kommentarer:

  1. Som du säger, i mångt och mycket uppfattade vi ändå filmen rätt lika. Det finns liksom inget eller ingen att engagera sig i.

    SvaraRadera
  2. Sofia: Mmm, det är tyvärr filmens problem. Men jag vet att många gillar filmen så de ser uppenbart något mer hos karaktärerna.

    SvaraRadera