onsdag 6 maj 2009

Repo ManTitel: Repo Man
Genre: Action/Komedi/Sci-Fi
Land: USA
År: 1984
Regi: Alex Cox
I rollerna: Emilio Estevez, Harry Dean Stanton, Olivia Barash, Vonetta McGee

Handling: Om två män vars jobb är att kräva in obetalda bilar och som en dag får nys om en storaffär. De är på jakt efter en sanslöst dyrbar Cheva från 1964 som i bagageluckan gömmer en hemlighet som kan förändra världen på mindre än 24 timmar! Först måste de bara göra upp med hänsynslösa CIA-agenter, UFO-fanatiker, proffsligister, en lobotomerad kärnfysiker och de ökända bröderna Rodriguez.

Omdöme: Denna kultförklarade 80-tals film ser Emilio Estevez i huvudrollen som Otto, en ung kille som får nog av sitt jobb på en stormarknad och slutar. Kort efteråt träffar han Bud (Harry Dean Stanton) som behöver hjälp med att hämta en bil mot betalning. Det visar sig att han nu blivit en "Repo Man", en som plockar in obetalda bilar. Det visar sig vara ett händelserikt och ganska farligt jobb för Otto som får jobba med olika Repo män. När de ska hämta in en 1964 Chevy Malibu märker de att det finns fler som vill åt den.Tankarna gick till action/sci-fi/thrillern The Hidden (1987) som också har en del element som fanns här, fast som inte var lika lättsam. Här blir det emellanåt inte lika allvarligt, men den har sin charm helt klart. Man märker på sina håll att budgeten inte var så stor, men jag gillar hur man fått bilen att glöda snyggt mot slutet (vilket inte var effekter utan reflektionsfärg från 3M). Vissa karaktärer och skådespelare hade man kunnat klara sig utan, men Emilio Estevez är behärskad i huvudrollen trots att det lätt hade kunnat flippa ur.

2 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.8

1 kommentar:

  1. ..såg om den här om dagen, och en kul grejj jag tänkte på var att de flesta produkter som finns i filmen fick mig att tänka på blåvitts gamla produkter i butiksutbudet ;)

    SvaraRadera