torsdag 11 juni 2009

Out of SightTitel: Out of Sight
Genre: Kriminalare/Romantik/Thriller/Komedi
Land: USA
År: 1998
Regi: Steven Soderbergh
I rollerna: George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames, Don Cheadle

Handling: Jack Foley rymmer från ett fängelse i Florida och tar polisen Karen Sisco till fånga. Senare stöter dessa två på varandra medan Jack, tillsammans med Buddy Bragg, planerar att råna en rik snubbe på hans diamanter samtidigt som Karen och hennes polisvänner vill sätta fast dem.

Omdöme: En av de stora anledningarna till varför jag ville se den här filmen var för att det baseras på en bok av Elmore Leonard. Hans bok låg även bakom favoriten Jackie Brown som kom året innan. Och visst känner man igen berättarstilen, även om Quentin Tarantino lyckades perfekt med blandningen av humor och allvar. Det är trots allt en liknande film man får se här, även om allvaret främst kommer mot slutet. Kärlekshistorien tycker jag fungerar bättre än väntat, även om jag tycker de faller för varann lite väl enkelt. Men trots det tycker jag de romantiska scenerna fungerar bättre än väntat.George Clooney, och speciellt Jennifer Lopez, gör bättre ifrån sig än jag hade trott på förhand. Dessa två var anledningen till varför jag väntat så länge med att se filmen. Men de sköter sig alltså båda bra, tillsammans med de övriga. Lite kul att Michael Keaton dyker upp i samma roll som han hade i Jackie Brown som Ray Nicolette. Filmen lyckas inte riktigt charma mig även om den är händelserik och har många olika, oftast bra, karaktärer. Kanske blir det lite rörigt, men överlag är det en bra film. Gillar bl.a. mötet mellan Clooney och Lopez på hotellet och även rånet inne i det stora huset.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.2

4 kommentarer:

 1. Åhhh, scenen på hotellet är bara bäst! Jag upplevde ingen rörighet och tyckte också att det var lite kul att återse Ray Nicolette. Möjligen finns han också med för att understryka att Lopez karaktär tenderar att falla för olämpliga män?

  SvaraRadera
 2. Hade förmodligen gillat filmen ännu mer om jag gillat skådespelarna mer. Clooney och Lopez är inte direkt skådespelare jag längtar efter att se (även om Clooney vunnit min respekt allt mer).

  SvaraRadera
 3. Varken Lopez eller Clooney var på den tiden skådisar som jag sprang benen av mig efter, men heller inga som gav mig anledning till att avstå. Dessutom är jag väldigt förtjust i Steve Zahn, så han blev liksom en bonus.

  SvaraRadera
 4. Sofia: Lite intressant att det kom två filmer på så kort tid med Elmore Leonard-historier som grund. Gillar hans stil, kan tänka mig att de funkar bra i bokform också.

  Och nu ser jag att han ligger bakom en hel del andra (vissa av dem klassiska) filmer jag sett.

  SvaraRadera