onsdag 8 juli 2009

ChrysalisTitel: Chrysalis
Genre: Sci-Fi/Drama/Thriller
Land: Frankrike
År: 2007
Regi: Julien Leclercq
I rollerna: Albert Dupontel, Marie Guillard, Marthe Keller, Mélanie Thierry

Handling: I ett framtida Paris får polisen David Hoffman ta hand om utredningen av mordet på en ung kvinna med ärr runt ögonen. Spåren för honom till smugglaren Dimitri och en klinik för plastikkirurgi som går djupare än att bara fixa utsidan.

Omdöme: Jag förväntade mig ingen toppfilm med tanke på kritiken filmen fått på de flesta håll. Men den lockade trots allt då trailern var lovande och man aldrig vet vad man får av en sci-fi film. Man har verkligen lyckats med den futuristiska looken och man har tänkt på detaljerna vad gäller interiörerna och användbara saker som man har användning av under filmens gång. Jag tänker direkt på sci-fi filmerna Minority Report, I Robot och en del på Equilibrium. Filmen är väldigt mörk och ger inte mycket hopp då det inte finns någon karaktär man egentligen direkt gillar.Filmen lever i stort sett på fotot då man lyckats med kameraåkningarna och utseendet på ett övertygande sätt. Den är relativt stämningsfull just för att den lyckas upprätthålla den mörka tonen rakt igenom, men problemet är att den inte lyckas skapa känslorna då manuset inte bjuder på något man kan greppa tag i. Regissören har lyckats med det yttre, men det är trots allt insidan som räknas och där hade det behövts en hel del förbättringar. Jag gillar trots allt det yttre så pass mycket att jag kan se hela filmen och känna att den gett mig något iaf. Synd att den inte har mer substans bara...

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
4 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.2

2 kommentarer:

  1. Den är mer som actionthriller versionen av Seconds (1966....

    SvaraRadera
  2. Hmm, tänkte jag faktiskt inte på. Men det kan mycket väl stämma. Är dock inte så sugen på att se om filmen då den var lite så där.

    SvaraRadera