fredag 17 juli 2009

The CraziesTitel: The Crazies
Genre: Rysare/Thriller/Sci-Fi
Land: USA
År: 1973
Regi: George A. Romero
I rollerna: Lane Carroll, Will MacMillan, Harold Wayne Jones, Lloyd Hollar

Handling: Ett experiment med ett biologiskt vapen går snett, och ett virus sprider sig till den närliggande staden Evan's City. Folk blir galna, och en mordvåg börjar dra fram. Men när armén kommer för att ta itu med problemet, blir allt bara värre.

Omdöme: Regissören George A. Romero är mest känd för Dawn of the Dead-originalet. Denna film kom mellan den och hans debutfilm Night of the Living Dead, och i ärlighetens namn har han enligt mig alltid gjort B-filmer. Night of the Living Dead hade några bra scener, men i det stora hela var det en dålig produktion. The Crazies har ett ganska intressant upplägg, men igen så är det en B-produktion med dåliga skådespelare, USEL klippning, ett riktigt hafsigt tempo som tar kål på en och ja, helt enkelt en dålig film.Med det sagt finns det ett par scener som gör att man trots allt får något utav att ha sett den, men det är inte mycket. Man förstår egentligen inte vad personerna håller på med, vare det sig är hjältarna, militären eller vetenskapsmännen. Det är svårt att egentligen skriva om filmen då man snabbt glömmer den, och lika bra är det. Viss dialog är så dålig att den blir skrattretande bra. Vissa skådespelarprestationer är också så dåliga att man måste skratta. Ja, alltid något positivt iaf. Slutet är iofs lite roligt och har en liknande touch som Night of the Living Dead-slutet hade.

2 - Skådespelare
1 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
2 - Foto
--------------
9 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.2

2 kommentarer:

  1. Ja, det var inte mycket som blev rätt här. Man förstår liksom vad Romero är ute efter men det blir aldrig något av det. Slutet kändes väldigt uppenbart tyckte jag.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig, blev ordentligt besviken på den och det fanns inte många rätt här.

    SvaraRadera