torsdag 1 april 2010

It's Complicated



Titel: It's Complicated
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 2009
Regi: Nancy Meyers
I rollerna: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin, John Krasinski

Handling: Jane är en ensamstående mor med barnen nyligen utflugna ur boet. Hon driver ett framgångsrikt kafé men slits känslomässigt mellan hennes ytterst övertygande ex-make Jake och hennes nya vän, arkitekten Adam.

Omdöme: En film som på förhand inte kändes så jättespännande med ett triangeldrama mellan Streep-Baldwin-Martin och som kunde bli lite halvljummet. Filmen börjar också så där när Jane (Meryl Streep) inleder en "affär" med sin ex-make Jake (Alec Baldwin) som gift om sig med en yngre kvinna som har en son från ett tidigare äktenskap. Hans äktenskap är inte särskilt bra med en gnällig och jobbig fru och en unge som är smärtsamt irriterande. Nu tycker jag de gjort den nya frun lite väl jobbig, men det är nog mycket för att man ska känna sympati med honom.



Eftersom Jane inte haft så många förhållanden efter äktenskapet pratar hon med sina tre väninnor om allt vid deras tjejmiddagar. Detta parti känns precis så som jag hade farhågor om. Men som tur är lyckas filmen ta sig ur kärringsnacket och övergår till att bli en trevlig liten vuxen romantisk komedi som visar prov på mycket gediget skådespeleri av Streep-Baldwin-Martin. Det är givetvis Streep som är spindeln i nätet och hon har bra samspel med främst Baldwin. När sen Martin kommer in i bilden allt mer blir nog också filmen bättre. Han har en lite mer tillbakadragen roll och är inte så crazy som man förväntar sig, men sköter sig bra ändå.



Filmen rullar tyvärr på lite för länge med sina två timmar vilket inte hade behövts här och oftast inte behövs i denna typen av film. En kvart eller så hade man gärna fått klippa ner den med. Å andra sidan låter man historien spelas ut till fullo och karaktärerna får mycket att jobba med. När filmen så slutar känner man sig belåten och filmen var bättre än väntat. Just det faktum att den känns vuxen och inte handlar om de vanliga ungdomsproblemen och den sortens humor gör att det känns lite som en frisk fläkt. Kunde varit roligare än den var, men samtidigt är jag glad för att den inte överdrev humorn.

4 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.8


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar