torsdag 10 juni 2010

IdentityTitel: Identity
Genre: Mysterium/Thriller/Rysare
Land: USA
År: 2003
Regi: James Mangold
I rollerna: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, Alfred Molina

Handling: Ett våldsamt regnoväder tvingar tio främlingar, alla med varsin hemlighet, att söka skydd på ett nedgånget och isolerat motell. En limousinförare, en tv-stjärna från 80-talet, en polis med ansvar för en medförd fånge, en call girl, ett nygift par och en familj som hamnat i kris söker skydd hos en nervöst lagd motellchef. Medan stormen härjar tar skräcken över i huset när en efter en av resenärerna mördas.

Omdöme: Jag hade inte sett den här filmen sen den gick upp på bio och tyckte till en början filmen var lite svagt gjord när de olika karaktärerna introduceras och bilden fryser till. För på ytan känns det här som ännu en typisk amerikansk film där ett gäng personer som inte känner varandra dör en efter en. Precis så är det till stora delar, men saker under filmens gång ger ledtrådar om att det kanske ligger mer bakom morden och det intressanta är orsaken till det hela.Man har också lyckats samla en del kända namn istället för att bara ha en massa ungdomar man inte bryr sig om. John Cusack har huvudrollen tillsammans med Ray Liotta och Amanda Peet. Dessa tre tar liksom täten och är de som försöker lösa situationen. Filmens styrka ligger helt klart i att avslutningen är så pass smart att den omkullkastar allt man trott på ett bra och smart sätt. Pruitt Taylor Vince, en oftast bortglömd birollsinnehavare, tar över filmen på egen hand och för den i mål på ett minnesvärt sätt.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
16 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.3

2 kommentarer:

  1. Jag gillade när man backade handlingen i början t.ex när man fick se hur en damsko ställde till en trafikolycka etc men visst det känns mer som en film so Go än en ruggig thriller - till en början.

    SvaraRadera
    Svar
    1. filmitch: Minns inte riktigt vad jag tyckte var svagt där i början, men det var nog sättet man fryste bilden som kändes lite amatörmässigt eller något.

      Radera