torsdag 20 januari 2011

Despicable MeTitel: Despicable Me / Dumma mej
Genre: Animerat
Land: USA
År: 2010
Regi: Pierre Coffin & Chris Renaud
Röster: Steve Carell, Jason Segal, Russell Brand, Julie Andrews

Handling: Ett äventyr där en trio föräldralösa flickor blir adopterade av mästerskurken Gru som ett led i hans plan att genomföra århundradets brott.

Omdöme: Steve Carell gör rösten till Gru, en rysk superskurk som precis sett på nyheterna att den kända pyramiden i Egypten stulits. Det gör att han måste komma med en ännu större kupp för att räknas som den bäste. Men mot sig har han Vector (Jason Segal) som är son till bankchefen och verkar ligga snäppet före Gru, ända tills Gru ser sin chans att komma åt Vector - genom tre kakförsäljande flickor.Det är aldrig ett gott betyg när en animerad film på en och en halv timme känns lång. Så var fallet här under mittendelen eller så då filmen inte lyckas vara jätteintressant rakt igenom. Det är väl för att man först bygger upp karaktären Gru, sen låter honom leka lite med de tre flickorna innan filmen verkligen kommer igång med kuppen och dusterna med Vector. Vector är för övrigt filmens behållning med hans töntiga orangea träningsoverall och fjantiga, men coola överlägsna beteende.Något som hade höjt filmen hade varit om man lagt in fler duster mellan Gru och Vector, eller kanske en tredje skurk av något slag. Nu tog det för lång tid innan det faktiskt hände något. Humorn fanns där emellanåt, men inte i den takt jag vill se i en animerad film som denna. Många gånger var det inte speciellt roligt, speciellt inte när Gru skulle vara rolig. Kanske för att karaktären var lite stel. Vector var den som helt klart bjöd på mest underhållning och humor. Kanske borde man gjort en film om honom istället. Men då hade han kanske gått en på nerverna...

Betyg:
IMDb: 7.6

2 kommentarer:

  1. Jag hade inga större problem med tempot, var snarare sirapen som blev lite tjock ;)

    SvaraRadera
  2. Sofia: Haha, ja, den tillhör inte någon av de bättre animerade filmerna. Samtidigt är det sällan jag ogillar en animerad film helt ;)

    SvaraRadera