söndag 12 juni 2011

The Adjustment BureauTitel: The Adjustment Bureau
Genre: Romantik/Sci-Fi/Mysterium/Thriller
Land: USA
År: 2011
Regi: George Nolfi
I rollerna: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, Terence Stamp

Handling: På randen till att vinna en plats i den amerikanska senaten möter den ambitiöse politikern David Norris den vackra balettdansösen Elise Sellas, en kvinna olik någon annan han någonsin träffat. Men just då han inser att han börjat falla för henne inleder en samling mystiska män en konspiration i syfte att hålla de två isär.

Omdöme: En film som jag trodde skulle vara lättsammare än den visade sig vara. Matt Damon spelar den lovande, hetlevrade men omtyckte politikern David Norris. En dag stöter han på den mest underbara kvinnan han någonsin träffat, Elise (Emily Blunt). Men det var inte meningen att han skulle träffa henne igen. Det är här filmen blir intressant på allvar när mystiska kostymklädda män i hattar börjar dyka upp och försöka styra hans beslut som handlar om Elise.Det är inte bara kul att se detta mysterium utveckla sig, utan den romantiska biten funkar överraskande bra. Jag gillar Emily Blunt som Elise då hon känns rar, lite crazy och helt enkelt passar. Matt Damon har man på sätt och vis blivit van vid som Jason Bourne, men han klarar av denna typ av roll också, som förvisso även har en del action. På något sätt känns det som det kunde blivit en storfilm om man lagt ner lite mer tid på att följa någon intressant karaktär i den mystiska organisationen. Men som det är nu får man lite lagom underhållning.3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
4 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.1

Trailer - The Adjustment Bureau

2 kommentarer:

  1. Jo visst är det lite spännande att se det hela utvecklat sig och den romantiska biten är ändå ok. Klart godkänt blev det från mig också. Men jag minns att ganska många klagade på kemin mellan Damon och Blunt och to be blunt så var det väl lite sisådär.

    SvaraRadera
  2. Jojjenito: Minns inte att jag tyckte kemin inte skulle funka, men å andra sidan är det inte en utpräglad romantisk film så det var inte det man la störst fokus på.

    Som jag skrev i min text hade det varit kul om någon i organisationen fått lite mer att spela med, som t.ex. Terence Stamp.

    Ingen superfilm, men lite bättre än jag hade väntat mig då jag trodde den skulle vara för lättsam.

    SvaraRadera