söndag 19 juni 2011

PaulTitel: Paul
Genre: Komedi/Äventyr/Sci-Fi
Land: USA/Storbritannien
År: 2011
Regi: Greg Mottola
I rollerna: Simon Pegg, Nick Frost, Kristen Wiig, Jason Bateman

Handling: Graeme och Clive är två science fiction-nördar som är på semester och på jakt efter UFO:n i USA. De råkar stöta på utomjordingen Paul som hållts tillfångatagen på en militärbas sedan 40-talet och gör vad som helst för att komma därifrån. Jagade av FBI-agenter ger de sig tillsammans ut på en galen roadtrip för att återförena Paul med sitt moderskepp.

Omdöme: Efter de två tidigare publiksuccéerna Shaun of the Dead (2004) och Hot Fuzz (2007) med radarparet Simon Pegg och Nick Frost, har man bytt ut regissören Edgar Wright (britten) mot Greg Mottola (amerikan) och även hamnat i USA. De två sci-fi-nördarna ska uppfylla en dröm - att bila runt USA i jakt efter UFO:n. Vad de aldrig trodde var att deras allra största dröm skulle gå i uppfyllelse. Men det är exakt vad som händer när de stöter på utomjordingen Paul (röst av Seth Rogen) som precis rymt från en militärbas där han hållits fången sen 40-talet och nu behöver hjälp av de två britterna.Precis som förväntat är filmen lättsam och bjuder på humor. Och när Paul dyker upp en bit in i filmen tar han över filmen, för han ÄR filmen utan tvekan. Paul kommer med sarkastiska kommentarer, gillar att svära och röka. Men han är inte direkt ond utan har bara tagit efter de dåliga vanorna på Jorden. För egen del hade han kunnat vara ännu värre, men han är helt klart en skön figur och dataeffekterna kan man inte klaga på. Tyvärr är resten av karaktärerna och handlingen mindre bra. Sevärt endast för Pauls skull, men håller inte som långfilm. Om det är manuset eller regissörens fel låter jag dock vara osagt.3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.2

Trailer - Paul

2 kommentarer:

  1. Den lät lite små rolig får ta och se den någon dag, även fast du inte riktigt gillade den.

    SvaraRadera
  2. Den är värd att se om man gillar deras tidigare filmer, men man ska inte ha allt för höga förväntningar på den. Paul är trots allt en bra karaktär. Det var väl mest handlingen jag tyckte var lite tråkig och inte bjöd på så mycket nytt.

    SvaraRadera