söndag 24 juli 2011

The Great OutdoorsTitel: The Great Outdoors / Vrålet från vildmarken
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1988
Regi: Howard Deutch
I rollerna: John Candy, Dan Aykroyd, Annette Bening, Robert Prosky

Handling: Den varmhjärtade familjefadern Chet har tagit med sig familjen på vildmarkssemester. Frun och barnen är inte lika entusiastiska men Chet hoppas på en härlig semester. När en odräglig svåger dyker upp oanmäld med sin familj blir det värre än någon hade kunnat tänka sig...

Omdöme: Regissören Howard Deutch tredje film var också den tredje där han hade ett manus av John Hughes att jobba med. Den första var Pretty in Pink (1986) som inte var någon höjdare, den andra, och bästa av de tre, var Some Kind of Wonderful (1987) och så denna då som har sina ögonblick, men är alldeles för ojämn och osammanhängande. Största problemet är givetvis att den inte är tillräckligt rolig, men även att man inte får till den där sköna 80-tals känslan som man gärna vill se.Filmen börjar trots allt lovande direkt i början, men tappar snart och blir halvkorkad och småjobbig. John Candy gör sitt och gör vad han kan med sin rollfigur. Filmen och familjen påminner om Ett päron till farsa-filmerna och gillar man dem väldigt mycket kan jag tänka mig att man får ut något av den här också. Jag är dock glad över att ha sett filmen då man sparar det bästa till slutet då man har en underbar scen med en björn. Bara den scenen är värd att se hela filmen för, helt enkelt klockren. Det är förresten även Annette Benings långfilmsdebut.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.1

Trailer - The Great Outdoors

4 kommentarer:

 1. Precis som med Uncle Buck har jag sett också den här otaliga gånger. Jajamensann, scenen i slutet - med björnen - är oslagbar. Snacket vid bardisken där mellan Aykroyd, Candy och mannen som haft oturen med blixtnedslag är även den outstanding!!
  Kolla in Turteltaubs "Cool Runnings" (1993) och se vad du tycker!

  SvaraRadera
 2. Ja, björnen, den tog verkligen priset. Kändes som hela filmen var uppbyggd för just slutscenen, helt underbar. Har sett "Cool Runnings", men det var länge sen.

  SvaraRadera
 3. If some one wants expert view about running a blog
  then i advise him/her to go to see this webpage, Keep up the good work.
  my web site :: my article express reviews

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym: Thank you for your comment! I'm glad you like it, tell all your friends ;)

   Radera