söndag 10 juli 2011

An Innocent ManTitel: An Innocent Man / Oskyldigt dömd
Genre: Drama/Kriminalare/Thriller/Action
Land: USA
År: 1989
Regi: Peter Yates
I rollerna: Tom Selleck, F. Murray Abraham, Laila Robins, David Rasche

Handling: Jimmie Rainwood är inlåst bland män som han inte kan lita på. Bland män som kan döda för en cigarett. Och samtidigt oskyldig. Inlåst därför att två ohederliga narkotikaspanare gjort ett misstag de inte vågar erkänna.

Omdöme: Det var ett bra tag sen jag såg denna film, men trots det hade flera scener satt sig. Under filmens inledande del kan jag inte låta bli att tänka på Tom Selleck som "Magnum" från tv-serien med samma namn. Han är en respektabel man med ett bra jobb, en kärleksfull fru och ett vackert hem. Men hans tillvaro förändras drastiskt på några få sekunder som ser honom hamna i fängelse anklagad för något han är oskyldig till.Magnum-stämpeln på Tom Selleck är nu borta och han gör vad som bör förväntas av honom i rollen. Ett stort plus även till alla statister man använt sig av under fängelsescenerna. Många av dem var f.d. fångar man tog in, och de ser verkligen ut som kåkfarare vilket bara gör det mer autentiskt.

Man har även lyckats bra i birollerna där ärrade F. Murray Abraham är en av de som står ut i rollen som Virgil Cane som visar Jimmie ett och annat inne i fängelset. David Rasche, i rollen som en av de smutsiga narkotikapoliserna, övertygar även han och är så där äcklig och oberäknelig, rycker lite med axlarna och gör vad som krävs för att man ska bli övertygad.Filmens upplägg är annars enkelt och man har sett liknande filmer förr, men den är välgjord och tål att ses. Fängelsescenerna känns äkta som tidigare nämnts mycket pga alla statister. Den är inte smart på något sätt, men den försöker inte heller vara det och då funkar det också. Kanske att det blir lite för Hollywood-aktigt slut på det hela, men jag köper det.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar