tisdag 5 juli 2011

Uncle BuckTitel: Uncle Buck
Genre: Komedi/Drama
Land: USA
År: 1989
Regi: John Hughes
I rollerna: John Candy, Jean Louisa Kelly, Macaulay Culkin, Laurie Metcalf

Handling: Ungkarlen Buck panikinkallas som barnvakt av sin välartade bror. Buck, som är ovan med barn, ska nu passa den upproriska tonårsdottern och hennes två söta småsyskon.

Omdöme: Förväntade mig en ganska så korkad och barnslig film, men man ska aldrig underskatta John Hughes som gjorde några pärlor under 80-talet. Nu tillhör det här inte hans bättre filmer, den saken är säker. Men den har iaf tillräckligt med substans för att det ändå ska funka blandat med några sköna scener där John Candy får briljera. Tycker kanske det blir för mycket fokus på meningsskiljaktigheterna mellan Buck (John Candy) och tonårsdottern Tia där de två yngre syskonen Miles (Macaulay Culkin) och Maizy hamnar allt mer i bakgrunden trots att man faktiskt hade velat se mer av dem.Men filmen kretsar kring Buck och hans problem, vare det sig är med sin flickvän eller hans attityd. Jag gillar hur han är villig att gå hur långt som helst för att skydda Tia genom att hota hennes tvivelaktiga pojkvän. Tia har inte mycket över för sin farbror och ser sin chans att hämnas. Allvarligare än jag trodde, men trots allt utan att vara tillräckligt bra för att jag verkligen ska uppskatta det. Behållningen är helt enkelt John Candy och några scener som sticker ut, bl.a. på bowlinghallen eller när Macaulay Culkin förhör John Candy vid matbordet.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.7

Trailer - Uncle Buck

3 kommentarer:

  1. Candy är min husgud!! Tyvärr finns han inte kvar hos oss. Sett de flesta rullarna med honom. Och denna Uncle Buck har jag sett flera gånger. Underhållande.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är verkligen hans film rakt igenom. Min favorit med honom är annars en annan John Hughes-film i Raka spåret till Chicago (Planes, Trains and Automobiles) där han och Steve Martin är ett högst underhållande radarpar. En liten pärla helt klart

    SvaraRadera
  3. Raka spåret...en pärla - helt klart. Överens.

    SvaraRadera