onsdag 17 augusti 2011

RunawayTitel: Runaway
Genre: Action/Sci-Fi/Thriller
Land: USA
År: 1984
Regi: Michael Crichton
I rollerna: Tom Selleck, Cynthia Rhodes, Gene Simmons, Kirstie Alley

Handling: I en nära framtid har robotar utvecklats för att utföra allt mer avancerade uppgifter. Men alla robotar är inte felfria, och när någon av dem börjar löpa amok är det polismannen Jack Ramsays uppgift att stoppa dem. Ett uppdrag som försvåras när en galning börjar programmera om robotar till fullfjädrade mördarmaskiner...

Omdöme: Regissören Michael Crichton var främst känd som författare och låg bakom filmer som bl.a. The Andromeda Strain (1971), Westworld (1973), Jurassic Park (1993) m.fl. Hans filmer/manus var i princip alltid sci-fi av något slag och ska man vara ärlig hade han inte någon vidare framgång som regissör. Här står han både för regi och manus och till viss del känns det lite TV- och amatörmässigt. Givetvis kan man inte begära allt för mycket av effekterna då de är väldigt daterade, men skådespeleriet och storyn är undermålig.Tom Selleck har huvudrollen och jag har aldrig något emot honom, han funkar och gör sitt. Som skurk ses KISS-medlemmen Gene Simmons i sin första filmroll och till stora delar funkar han. Utseendemässigt ser han ut som en terrorist och enligt honom själv lär Crichton ha gett honom rollen pga att han klarade av att stirra på honom i en minut utan att röra en min. Tyvärr gjorde han nog sådana val med övriga skådespelare som är av blandad kvalité. Sen måste jag klaga på Jerry Goldsmith som står för musiken och inte klarar av att göra musik till actionscener. Detta lär ha varit hans första elektroniska filmmusik och det är på gränsen till olidligt.

2 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
11 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.7

Trailer - Runaway

2 kommentarer:

  1. Frisyrerna, Noir du glömde nämna frisyrerna bara dessa gör filmen sevärd ;)

    SvaraRadera
  2. Jo, det är sant. Haha, frisyrerna är alltid härliga i 80-tals filmerna. Tom Selleck har iofs väldigt kort hår i den här, men både Cynthia Rhodes och Gene Simmons har typisk 80-tals frisyr så det skriker om det. Charmigt och klart sevärt, definitivt ;)

    SvaraRadera