fredag 21 oktober 2011

Crazy, Stupid, LoveTitel: Crazy, Stupid, Love
Genre: Komedi/Drama/Romantik
Land: USA
År: 2011
Regi: Glenn Ficarra, John Requa
I rollerna: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei, Kevin Bacon

Handling: Vid dryga 40 lever Cal Weaver som i en dröm - bra arbete, fint hus, härliga barn och gift med sin high school sweetheart. Men när Cal får reda på att hans fru, Emily, har bedragit honom och vill ha skilsmässa, rasar hans perfekta liv snabbt. Vad värre är, det var årtionden sedan han senast befann sig i dejtingvärlden...

Omdöme: En typisk Hollywood rom-kom tänkte jag. Och mycket riktigt är det exakt vad man får när filmen tar sin början och Cal (Steve Carell) får reda på av sin fru Emily (Julianne Moore) att hon varit otrogen med en arbetskollega och nu vill skilja sig. Hunken Jacob (Ryan Gosling) dyker även upp i en sidohistoria som en riktig kvinnokarl och roligheterna och romantiken kan börja. Men så blir det inte riktigt, eller jo, men inte riktigt som jag hade förväntat mig.Det visar sig istället vara mer än en typisk Hollywood-film i genren. Här finns något som kopplar ihop karaktärerna och något som för filmen framåt, trots en lång speltid på två timmar. När man nått halvvägs in i filmen tänker jag hur de ska klara av att dra ut på det hela i ytterligare en timme. En bit längre in i filmen inser jag att det här nästan (men bara nästan) är en American Beauty (1999) typ av film. Det är inte riktigt den nivån på filmen, men det finns definitivt tendenser åt det hållet. En annan film jag även gärna nämner i sammanhanget är City Island (2009) som också kopplar ihop sina karaktärer på ett liknande sätt som jag gillar.Har aldrig riktigt sett Steve Carell i någon roll jag gillat honom i. Men i ärlighetens namn har jag inte heller sett honom i så mycket. Här tycker jag han funkar bra, han är inte så crazy som jag sett honom tidigare och det gillar jag. Ryan Gosling, vad ska man säga, tror kvinnorna inte har mycket att klaga över när de ser honom i den här filmen. Julianne Moore är som vanligt stabil även om hon under långa stunder får kliva åt sidan, men när hon väl är med känner man av hennes närvaro. Emma Stone, nja jag vet inte. Hennes karaktär och även hennes asiatiska väninna finner jag lite jobbiga (särskilt hennes väninna). Det är så klart karaktärerna jag har lite svårt för, men mot slutet stör mig inte Emma Stone lika mycket. Och filmen ? Den gillar jag faktiskt mer än jag trodde jag skulle göra...

4 - Skådespelare
4 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.7

Trailer - Crazy, Stupid, Love

10 kommentarer:

 1. Det här låter ju bra ju. Vilken toppenrecension :) Nu blir jag ännu mer sugen på att se den.

  (Och apropå Michael Nyqvist-grejen på min blogg så har jag även sagt att jag ska gifta mig med Steve Carell i mitt nästa liv så jag har att göra framöver ;))

  SvaraRadera
 2. Åh tack, trodde helt klart att du hade sett den, men nu blir det kanske av då. Få inte för höga förhoppningar bara, det hade inte jag.

  SvaraRadera
 3. Mnja kan kanske inte riktigt hålla med men då är detta en genre jag har MYCKET svårt för. Filmen första 2/3 gav mig förhoppningar på att det skulle vara en bra romcom men tyvärr havererar filmen mot slutet.
  http://filmitch.wordpress.com/2011/09/28/crazy-stupid-love-usa-2011/

  SvaraRadera
 4. filmitch: Läste precis din recension och lämnade kommentar så jag ska inte upprepa mig, men även om jag förstår det du inte gillar så var det inte alls så farligt som i många andra amerikanska rom-kom. Denna lyckades bättre än många andra och skådespelarskaran är skäl nog att se filmen för (då de visar att det är lite mer klass på denna).

  SvaraRadera
 5. Till skillnad från Filmtich tycker jag den sista tredjedelen är den i särklass bästa, fram tills dess satt jag mest och gäspade (även om skådisarna överlag håller bra klass). Så tummen upp för avslutningen i en i övrigt ganska klychig och gäspig filmupplevelse.

  SvaraRadera
 6. Plox: Haha, kul att alla verkar tycka så olika. Håller med om att man fick till slutet bra, men gillade filmen fram till dess också, även om den på sina håll kändes ganska standardiserad.

  SvaraRadera
 7. Jag har sett den nu!! :) recension kommer på en blogg nära dig nästa vecka.

  SvaraRadera
 8. Fiffi: Haha, nästa vecka, jag vill ha nu ! ;)

  SvaraRadera
 9. Movies-Noir:
  Onsdag morgon, då smäller det! ;)

  SvaraRadera
 10. Fiffi: Kul hur organiserad du är, iaf när det gäller vad det ska skrivas om...

  SvaraRadera