onsdag 5 oktober 2011

Horrible BossesTitel: Horrible Bosses
Genre: Komedi
Land: USA
År: 2011
Regi: Seth Gordon
I rollerna: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Kevin Spacey, Jennifer Aniston, Colin Farrell, Jamie Foxx, Donald Sutherland

Handling: För Nick, Kurt och Dale finns det bara en sak som gör deras dagar lite mer uthärdliga: fantasin om att bli av med sina outhärdliga chefer. En blöt kväll bestämmer de sig för att det är dags att gå från fantasi till handling och där och då gör de tre vännerna en plan för att göra sig av med sina respektive arbetsgivare - för gott. Det finns bara ett problem: även de bästa av planer är endast så idiotsäkra som de som sitter bakom spakarna.

Omdöme: Tre vänner, tre problem - deras chefer. Eller en av dem har en jättebra chef, Jack, den alltid sevärde Donald Sutherland, men han blir ersatt av sin son Bobby, spelad av Colin Farrell, en sliskig kokainmissbrukare. Kevin Spacey och Jennifer Aniston spelar de övriga cheferna och alla tre funkar bra i sina roller. Kanske att jag gillar Colin Farrells karaktär mest, men tyvärr är han med minst. De tre vännerna funkar bra ihop utan att vara direkt naturligt roliga som man gärna ser i en sån här typ av film.Filmen håller annars en ganska jämn nivå rakt igenom utan att bli överdrivet crazy. Man bjuds på en del roliga situationer och de tre vännerna hamnar allt längre in i problemet de skapat. Annars bjuds man inte på så mycket nytt, trots detta fungerar filmen från början till slut. Av någon anledning tänker jag på The Hangover (2009) även om de två filmerna skiljer sig ganska mycket. Förmodligen är det för att de tre vännerna hamnar i en massa trubbel. Och kan mycket väl tänka mig att om man gillar den gillar man även denna.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.3

Trailer - Horrible Bosses

6 kommentarer:

 1. Vad kul med en recension av den här filmen just idag. Jag har preciiiis sett klart den och håller med dig i mycket av det du skriver. :)

  SvaraRadera
 2. Där ser man, ser fram emot att läsa vad du tyckte om den. Hade själv inte mycket att skriva om den ;)

  SvaraRadera
 3. Med dessa skådisar bör resultatet bli bra. Skall bli intressant att se filmen sen. Fast det dröjer nog lite eftersom en hel hög av filmer väntar före denna:)

  SvaraRadera
 4. Conny: Absolut är den sevärd och man får sig några skratt och "tankeställare", haha.

  Synd bara att Donald Sutherland (för jag gillar honom) och Colin Farrell (bästa karaktären) inte är med mer...

  SvaraRadera
 5. För mycket baksmällan över denna, synd, den började bra men dalade över till hejarklackshumor!
  Några skratt blev det dock och Jennifer was nice=)

  SvaraRadera
 6. Anonym: Jo, den ballar ur lite, men trots allt underhålande för stunden. Tänkte själv på samma film faktiskt så du har helt rätt :)

  SvaraRadera