söndag 23 oktober 2011

Lakeview TerraceTitel: Lakeview Terrace
Genre: Drama/Thriller
Land: USA
År: 2008
Regi: Neil LaBute
I rollerna: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington, Jay Hernandez

Handling: Ett ungt par har just flyttat in i sitt drömhem i Kalifornien när de stöter på sin granne, en LAPD-polis som har uppenbara problem med att de är gifta eftersom mannen är vit och frun svart.

Omdöme: Abel Turner (Samuel L. Jackson) är en ensamstående tvåbarnsfar och LAPD-polis som bor i ett fint villaområde. Han styr sina tonårsbarn med järnhand, särskilt den äldre dottern, och patrullerar varje kväll civilt runt området för att se till att villaområdet är säkert. När så det unga paret Chris (Patrick Wilson) och Lisa (Kerry Washington) flyttar in i grannhuset sitter det inte väl med Abel som är allt annat än vänlig mot sina nya grannar, i synnerhet Chris.Man kan lättsinnigt summera filmen med att man vill visa att även svarta kan vara rasister. Men så enkelt som svart och vitt tycker jag inte det är. Båda sidorna visar upp argument som gör att de båda har rätt, och väldigt fel. Samuel L. Jackson är filmens behållning och visar prov på samma starka rolltolkning man sett honom i åtskildiga gånger tidigare. Han kör förvisso sin grej, men i en sån här film är det kul att se. Jag gillar hur Abel får sina grannar, och deras vänner, att känna sig obekväma av hans ärlighet och pang-på-approach.Grannfejden trappas allt mer upp och jag känner hela tiden att det kan explodera ordentligt, men av en helt annan anledning. Det är nämligen så att en eld härjar en bit bort, det är ständigt på nyheterna och den verkar sprida sig mot deras villaområde. I takt med att elden närmar sig, närmar sig även den väntade explosionen grannarna emellan. Men när "explosionen" väl kommer på slutet är den inte tillfredställande och blir lite av ett antiklimax som gör det här till en film i mängden istället för att våga skilja sig.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.2

Trailer - Lakeview Terrace

4 kommentarer:

  1. Filmen var en bitvis underhållande bagatell. Passar utmärkt en regnig söndagseftermiddag.

    SvaraRadera
  2. Det är inte direkt något man kommer minnas, men den hade något bättre på gång tyckte jag. Så jag håller med dig i din analys ;)

    SvaraRadera
  3. Som sagt, bra underhållning. Inte mer!

    SvaraRadera