onsdag 26 oktober 2011

TerriTitel: Terri
Genre: Drama/Komedi
Land: USA
År: 2011
Regi: Azazel Jacobs
I rollerna: Jacob Wysocki, John C. Reilly, Creed Bratton, Olivia Crocicchia

Handling: Om relationen mellan Terri, en överviktig och ensam tonåring, och den pratsjuke men välmenande rektorn på hans skola.

Omdöme: När jag valde att titta på den här indiefilmen trodde jag att det skulle vara en komedi, åtminstone halvt komedi och halvt drama. Det hela handlar om den överviktiga tonåringen Terri (Jacob Wysocki) som bor med sin sjuke farbror som han tar hand om. Han är inte direkt populär i skolan och bär ständigt pyjamas då den är bekvämast. Han blir inkallad till rektorn Mr. Fitzgerald (John C. Reilly) och de två kommer överens om att ha möten varje vecka. Dessa möten utvecklas till lite mer än så och Terri ser en fadersgestalt i Mr. Fitzgerald som menar väl och har sina brister. Båda är bra i sina roller och känns komfortabla vilket är viktigt.Filmen utvecklas definitivt inte som jag hade väntat mig, vilket oftast brukar vara något positivit. Istället blir filmen mest bara konstig. Den är inte särskilt rolig, förutom några scener med John C. Reilly, och jag vet inte riktigt vad den vill ha sagt. Är det som filmens tagline lyder "Livet suger, vi gör bara vårt bästa" så stämmer det ganska bra med filmen - den visar helt enkelt att livet inte är enkelt och man gör så gott man kan. Men det saknas värme och ett ljus i tunneln som en sån här film bör ha. Och möjligheten fanns också där. Istället blir det mest att man visar att alla har brister och så är det, vad är nytt ? Måste också säga att Olivia Crocicchia, som spelar tjejen Heather, påminner mig om en ung Elisha Cuthbert.3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.6

Trailer - Terri

4 kommentarer:

 1. Det känns som om det ganska ofta är fallet med just indiefilmer, man får intrycket av att de är betydligt roligare än de visar sig vara. Taskig marknadsföring?

  SvaraRadera
 2. Jo, det har du rätt i. I de flesta fallen är de ändå roligare än vad denna är. Trailern såg jag innan filmen och den fick en definitivt att tro att det skulle vara en roligare film.

  SvaraRadera
 3. Såg faktiskt denna film just idag och tyckte den var väl godkänd. Framförallt var det dejten/festen i andra halvan som jag fann riktigt gripande. Sen tyckte jag att Wysocki var imponerande hela filmen igenom.

  SvaraRadera
 4. Dejten/festen var något som man satt på helspänn under, men önskade mig liksom mer av den. Jag håller dock med om att Jacob Wysocki är klockren i rollen, känns väldigt naturlig. Kanske var det att jag trodde filmens skulle vara en komedi som jag inte var upplagd för den...

  SvaraRadera