onsdag 2 november 2011

Romeo Is BleedingTitel: Romeo Is Bleeding
Genre: Kriminaldrama/Thriller
Land: USA/Storbritannien
År: 1993
Regi: Peter Medak
I rollerna: Gary Oldman, Lena Olin, Annabella Sciorra, Juliette Lewis

Handling: En korrupt polis förser maffian med uppgifter om var vittnen i vittnesskyddsprogram hålls gömda. När han blir tvingad att mörda en vacker och farlig lönnmörderska får han dock problem.

Omdöme: Neo-noir eller inte, jo det är det nog trots allt. Gary Oldman spelar polisen Jack Grimaldi som berättar sin historia som korrupt polis som blev besatt av att "mata hålet" som han kallar det. Hålet är ett gömställe han har i trädgården där han gömmer de stora summorna pengar han får från sin maffiakontakt för att lämna uppgifter om var vittnen hålls gömda. Den hänsynslöse maffiabossen Falcone spelas för övrigt av Roy Scheider.Det är inte bara Scheider som dyker upp utan flera kända ansikten poppar upp i mindre roller, så som James Cromwell, Dennis Farina, Ron Perlman och Will Patton. Vi har även Juliette Lewis i rollen som Jacks älskarinna och sen så klart Lena Olin i den farliga rollen som Mona Demarkov. Olin spelar en minst sagt förförisk femme fatale som vi vet betyder dåliga nyheter för vår huvudperson Jack. Men Jack är svag för kvinnor, väldigt svag för kvinnor, trots att han har en vacker och förstående fru (Annabella Sciorra).Filmen visar upp två ansikten. Å ena sidan är den småseg, för lång och aningen konstig. Men å andra sidan blixtrar den till rätt som det är med en del bra scener som får en att piggna till. Tyvärr är det mer av den förstnämnda varan. Och med musik som verkligen får mig att rysa av obehag (trumpeten går på högvarv) så blir det ingen vidare stämning i filmen trots att jag gillar berättarrösten och vissa delar med filmen.3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb:6.4

5 kommentarer:

 1. En film jag aldrig hört talas om men som jag på något sätt fick ett sug efter (där rollistan antagligen står för 50% av suget) att ta mig an efter den här "sågningen". :)

  SvaraRadera
 2. Plox: Det är inte en direkt dålig film, och jag vet att många gillar den, så jag tycker du ska ta och se den om du får chansen. Fanns en del att gilla så om man inte stör sig på vissa brister som jag störde mig på, ja då kan det vara en trevlig film, utan tvekan.

  SvaraRadera
 3. Och just det, håller med om att rollistan är en av höjdpunkterna, alltid kul när kända ansikten dyker upp när man inte vet att de är med ;)

  SvaraRadera
 4. Jag förstod mig inte alls på den här, lyckades nog missa de där scenerna som blixtrade till ;) Kanske var det den förmodade neo-noirkänslan som störde. Tyckte Lena Olin blev enbart fånig.

  SvaraRadera
 5. Sofia: Och jag håller till stora delar med, därav det låga betyget (en etta ger jag bara urusla filmer, i mitt tycke). Den hade som sagt några positiva egenskaper, men konstig tycker jag den var.

  SvaraRadera