fredag 23 december 2011

StoneTitel: Stone
Genre: Drama/Thriller
Land: USA
År: 2010
Regi: John Curran
I rollerna: Robert De Niro, Edward Norton, Milla Jovovich, Frances Conroy

Handling: Mordbrännaren Gerald "Stone" Creeson har suttit fängslad i många år när hans fall kommer upp för potentiell frigivning. Övervakaren Jack Mabry är en annan slags fånge - fast i ett kärlekslöst äktenskap där han kämpar för att hålla tillbaka sin vrede. När de två männen möts för en utvärdering sätts en kedja av händelser igång som hotar att rasera murarna och frigöra Jacks inre demoner.

Omdöme: De två huvudrollsinnehavarna Robert De Niro och Edward Norton spelade mot varandra i den ganska lyckade The Score (2001). Här återförenas de när regissören John Curran, som gjorde den vackra The Painted Veil (2006), försöker göra en film med spirituella inslag. En sak är säker och det är att det inte var vad jag hade förväntat mig av filmen. Det tog lång tid för mig att se den då den fått så ljummen kritik.Jag brukar ofta ha svårt för filmer som spelar på religion. Det känns liksom sällan trovärdigt, det blir nästan som hjärntvättning och det funkar helt enkelt sällan. De Niro spelar Jack som utvärderar fångar som potentiellt ska bli frigivna. En av dem är Stone (Norton) som efter åtta avtjänade år för medhjälp till mord och mordbrand får sin chans hos Jack. Men Stone ser sin chans att ta hjälp av sin vackra och förföriska fru Lucetta (Milla Jovovich) för att försöka manipulera Jack.Man vet inte riktigt var man har Stone, om han bara spelar ett spel eller om han har en skruv lös. Förmodligen en kombination av de två. Lucetta älskar sin make, men verkar inte ha några problem med att använda sin kropp för att få som hon vill. Det blir till en ganska konstig film som jag inte riktigt får grepp om. Som jag förstått det uppfattar människor filmen på olika sätt. Vissa "ser" vad den vill berätta medan de flesta andra, som jag, inte riktigt ser detta. Jag antar att man ska vara inne på det spirituella planet för att få ut mer av filmen än vad jag får.4 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.5

2 kommentarer:

  1. En ganska trist film som verkade intressant tack vare skådisarna satte liknande betyg.

    SvaraRadera
  2. filmitch: Håller med, jag tycker skådisarna sköter sig, men filmens tema tilltalar mig inte. Borde kunnat göra mer med den.

    SvaraRadera