måndag 26 december 2011

Wheels on MealsTitel: Kuai can che / Wheels on Meals
Genre: Komedi/Action
Land: Hong Kong/Spanien
År: 1984
Regi: Sammo Hung
I rollerna: Jackie Chan, Sammo Hung, Biao Yuen, Lola Forner

Handling: Kusinerna Thomas och David som äger en gul mobilrestaurang ger sig i lag med en privatdetektiv, Moby, för att rädda den vackra Sylvia som jagas av diverse kriminella.

Omdöme: Jag har tidigare sett ett par filmer med kombinationen Jackie Chan och Sammo Hung så jag visste ungefär vad jag hade att vänta mig. Handlingen utspelar sig i Barcelona i Spanien där Thomas (Jackie Chan) och hans kusin David (Biao Yuen) driver en mobilrestaurang i form av en gul minibuss. Deras gamla vän Moby (Sammo Hung) jobbar som privatdetektiv och får i uppdrag att hitta den unga kvinnan Sylvia. När det visar sig att Sylvia fått hjälp av Thomas och David, kontaktas de av Moby som föreslår att de tre slår sig ihop för att leta upp och skydda henne från de som jagar henne.Filmens titel skulle egentligen varit den omvända, "Meals on Wheels", men då producenterna kände sig vidskepliga efter två floppar med filmer som började på M valde de att vända på ordföljden så det istället blev Wheels on Meals. Filmen innehåller inte så många scener som verkligen sticker ut, men när den väl bjuder på lite kampsport är det oftast riktigt underhållande med bra stunts rakt igenom. Det är sådana stunts som man inte gör längre eftersom risken för skador är alldeles för stor. Handlingsmässigt känns det mest som ett ihopplock så man kan inte förvänta sig mer än ett par underhållande scener. Trots att det inte är någon vidare film kan jag förstå varför många gillar det. Ser man bara till actionscenerna är det hög underhållning. Tyvärr är de alldeles för få.2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.0

9 kommentarer:

 1. Jag förstår precis hur du känner inför den här filmen även om jag inte sett den. För några år sen kollade jag in ett gäng Jackie Chan-rullar och handlingen är usel men kampsportsscenerna och stuntsen är grymma. Fullständigt grymma. Den enda som är i närheten av det jag har sett på senare tid är Tony Jaa, i t ex Ong Bak.

  http://youtu.be/bZOt2W4po1I

  SvaraRadera
 2. Jojjenito: Ja, så är det. Det är stuntsen och kampsportsscenerna som man väntar på. Grejen är den att en av de första, om inte den allra första filmen jag såg med detta gäng, var också den jag uppskattade mest. Kanske att man helt enkelt var på rätt humör eller så tilltalade den mig mest.

  Jag har för mig att det var Winners & Sinners 2 (1985) - http://www.imdb.com/title/tt0089177/

  När jag sedan såg ettan från 1983 tyckte jag inte den var lika bra...

  SvaraRadera
 3. Håller med filmitch om Tony Jaa, även om han inte är riktigt lika lekfull som Chan. Men en fullkomligt grym kroppskontroll har de bägge två.

  SvaraRadera
 4. Sofia: Jag tror inte jag sett Tony Jaa, kanske för att jag inte sett Ong Bak än. Kanske får ta mig en titt trots allt då både du och Jojjenito tipsar om den/honom.

  SvaraRadera
 5. Tja, jag tyckte iaf Ong-Bak var en frisk fläkt

  http://bilderord.wordpress.com/2010/07/15/ong-bak-2003/

  SvaraRadera
 6. Sofia: Ska hoppa in och läsa.

  Själv kan jag tipsa om The Raid :)

  SvaraRadera
 7. Pss, Sofia, det var jag som skrev om Tony Jaa. Nu kanske filmitch också gillar Jaa iofs. ;)

  Hur som helst, här hittas min recension av Ong-bak:

  https://jojjenito.wordpress.com/2012/01/02/ong-bak/

  SvaraRadera
 8. Jojjenito: Hoppar över och läser med en gång.

  SvaraRadera
 9. @Jojjenito: Ah, sorry, det gick lite fort där :)

  SvaraRadera