onsdag 7 december 2011

You Kill MeTitel: You Kill Me
Genre: Kriminalare/Komedi/Drama
Land: USA
År: 2007
Regi: John Dahl
I rollerna: Ben Kingsley, Téa Leoni, Luke Wilson, Philip Baker Hall, Dennis Farina, Bill Pullman

Handling: En alkoholiserad lönnmördare, som endast utför jobb åt sin polsk-amerikanska familj, skickas iväg till San Francisco för att bli nykter. Där stöter han ihop med en kvinna som skulle kunna vara till hjälp när han ska återvända till Buffalo för att ta hand om ouppklarade affärer.

Omdöme: Att ha Ben Kingsley som en alkoholiserad lönnmördare låter klart intressant. Man vet vad han gjort tidigare och att han klarar en sådan roll galant. Det står snart klart att han, Frank, dricker i ett - vare sig han är hemma eller ute på "jobb". Men när han misslyckas med ett uppdrag får släktingen Roman (Philip Baker Hall) nog och skickar honom till San Francisco. Väl där ska han gå på AA-möten och ha ögon på sig från Dave (Bill Pullman). Dave fixar också ett väldigt udda jobb åt Frank som ska få honom på andra tankar.Jag brukar oftast gilla filmer med svart humor, men det gäller att de är roliga, och det tycker jag inte den här är. Karaktären Frank är inte särskilt rolig vare sig han är full eller inte. Jag hade hoppats på att han skapar problem när han är full, men han är mest tystlåten och tråkig - filmen igenom. Inte ens Ben Kingsley kan få ut så mycket från den här karaktären. Jag gillar dock att man samlat flera kända ansikten, men själva familjeproblemen får inte Frank vara med på. Det är detta man borde byggt historien på och inte låtit Frank vara på annat håll när det börjar brinna i knutarna.Jag vet egentligen inte vad jag hade förväntat mig och jag vet inte riktigt vad filmen ville säga. Fanns det egentligen någon poäng ? Var det att se om Frank kunde sluta dricka och bli en god man ? Isf borde de ha visat Frank som ett svin eller något som fick en att tänka i de banorna. Nu var han mest oförändrad filmen igenom och då måste man ha något annat att komma med och det tycker jag inte direkt man hade. Téa Leoni i rollen som Laurel är ganska stor i mun, men aldrig i den grad att det blir roligt. Jag smålåg någon gång åt Frank, men man måste få ut mer än så av en film som denna med svart humor.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.6

4 kommentarer:

 1. Komedier som inte är särskilt roliga upplever jag ofta vara en större stötesten än dramer som inte är särskilt dramatiska.

  SvaraRadera
 2. Sofia: Visst är det så. Jag hade kanske inte förväntat mig en jättebra film, men lite mer humor borde man ha kunnat få ut.

  SvaraRadera
 3. Tyckte den var lite småtrevlig om inte minns fel men inget att springa benen av sig för att se.

  SvaraRadera
 4. filmitch: Ja, det var det jag hoppades på att den skulle vara - småtrevlig. Men det var den allt för sällan och kanske var jag inte upplagd för vad jag fick se.

  SvaraRadera