torsdag 19 januari 2012

Married to the MobTitel: Married to the Mob / Gift med maffian
Genre: Komedi/Kriminalare/Romantik
Land: USA
År: 1988
Regi: Jonathan Demme
I rollerna: Michelle Pfeiffer, Matthew Modine, Dean Stockwell, Alec Baldwin, Mercedes Ruehl, Joan Cusack, Oliver Platt, Nancy Travis

Handling: Den raffiga gangsterhustrun Angela får äntligen tillfälle att leva ett vanligt liv när hennes make mördas. Men det blir inte så lätt som hon trott. Gangsterbossen Tony gör allt för att lägga beslag på henne och den snygge Mike som dyker upp visar sig vara FBI-agent.

Omdöme: Det är lite kul hur Jonathan Demme gick från lättsammare filmer som denna och Something Wild (1986) under 80-talet till seriösa och hyllade filmer som The Silence of the Lambs (1991) och Philadelphia (1993) under 90-talet. Man märker att han har förmågan att få ut ganska mycket från sina filmer även om de håller lite varierande klass.Michelle Pfeiffer, det är tveksamt om man kan tycka illa om henne när man ser henne här. Hennes karaktär må inte vara någon supersvår roll att spela, men hon känns komfortabel och bjuder på sig själv. En viktig egenskap är att man lätt köper det man får se pga henne. För storyn är lite överdriven och man får ha överseende med att det faktiskt är en komedi där handlingen och utvecklingen kommer i andra hand. Istället är det karaktärerna och atmosfären man tar med sig.Lite överraskande blev Dean Stockwell Oscarsnominerad får sin roll som gangsterbossen Tony. Överraskande för att jag inte tycker det är något spektakulärt över hans prestation, även om han är bra. Han är dock långt mycket bättre än Matthew Modine i rollen som FBI-agenten Mike Downey som känns både mesig och ganska dålig. Har aldrig tyckt han övertygat, inte ens i Full Metal Jacket (1987) som är en mycket bra film. Filmen lever annars mycket på 80-tals känslan man känner av starkt och den har en del roliga scener. Fungerar som tidsfördriv, men inget man återvänder till.

3 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar