onsdag 29 februari 2012

Columbus CircleTitel: Columbus Circle
Genre: Drama/Thriller
Land: USA
År: 2012
Regi: George Gallo
I rollerna: Selma Blair, Amy Smart, Jason Lee, Giovanni Ribisi, Kevin Pollak, Beau Bridges

Handling: En arvtagerska, som hållt sig instängd i sin lägenhet i flera år, tvingas konfrontera sin rädsla efter att hennes granne i lägenheten mitt emot har mördats och en detektiv anländer för att påbörja utredningen. När så ett par flyttar in i lägenheten blir hennes isolerade liv exponerat.

Omdöme: Med ett gäng halvbra skådespelare och ett upplägg som lät ganska intressant kändes det som det här var värt en titt. En rik arvtagerska, Abigail (Selma Blair), har inte lämnat sin flotta lägenhet vid Columbus Circle i New York på flera år. Portvakten i huset, Klandermann (Kevin Pollak), är en av få som kommunicerar med henne via lappar hon sticker under sin ytterdörr. Med hjälp av dessa skaffar han saker åt henne och hon kan hålla sig i sin lägenhet. Även hennes vän Ray (Beau Bridges) hjälper henne med diverse saker och han är den ende som vet vem hon egentligen är.


Efter att hennes granne, en äldre dam, hittats mördad i sin lägenhet, utreder polisen med Frank (Giovanni Ribisi) i spetsen, bl.a. med att förhöra Abigail. Kort därpå flyttar ett par in. Charles (Jason Lee) och Lillian (Amy Smart) är ett utåt sett lyckligt par, men snart inser Abigail att han är en okontrollerbar man när han dricker. Lillian far illa och Abigail kan inte annat än hjälpa sin nya granne. Abigail och Lillian kommer varandra nära, men det är bara början på en historia som kommer ta inte bara en utan flera vändningar.


Det saknas ett sug som bör finnas i en sån här historia. Man känner att det är en film i mängden, en film man inte behöver se och som kommer glömmas bort ganska snabbt. Samtidigt har den en del bra idéer och det första jag tänker på med Abigail instängd i sin lägenhet är den trevliga Copycat (1995) där Sigourney Weaver på ett liknande sätt håller sig isolerad från omvärlden. Men där funkar det för det mesta mycket bra då storyn och utförandet håller hög klass. Här är det lite för mediokert, allt från skådespeleri till storyn som har sina svagare sidor.


3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.1

2 kommentarer:

  1. Känns som någon slags korsning mellan Copycat och Bound...

    SvaraRadera
  2. Sofia: Ja, som sagt till en början finns en del likheter. Men på det stora hela har man ändå gort något eget av det hela, även om man inte lyckats fullt ut.

    SvaraRadera