lördag 18 februari 2012

En omtitt av några av 2011 års storfilmer

Har de senaste dagarna sett om några filmer som jag redan skrivit om, men ville ändå uppdatera lite. Endast en av dessa har jag gett ett annat betyg än första gången jag såg den, och det med ett halvt snäpp.

Klicka på titeln/postern för att komma till respektive films recension.

Tinker Tailor Soldier Spy

Oerhört svårt att få med allt på två timmar. För många karaktärer gör att filmen aldrig riktigt lyfter. Samtliga gör bra prestationer, Oldman är med lite för lite. Betyget är oförändrat.

The Ides of March

Trodde filmen skulle lyfta lite vid omtitt, att man skulle notera fler detaljer. Istället försvann det lilla konspiratoriska som jag tyckte fanns vid första titten. Hoffman och Gosling är mycket bra.

Moneyball

Det är inget snack om saken, det här är en av 2011 års allra främsta filmer. Det är klass på allt i filmen och den funkar alltså lika bra vid en omtitt. Pitt är klockren i sin roll.

Contagion

Kände att jag ville ge filmen en andra chans. Inte för att jag tyckte den var dålig första gången, men för att jag tyckte den tappade under andra halvan. Funkade bättre denna gång, tät stämning rakt igenom. Ett halvt snäpp bättre nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar