måndag 13 februari 2012

The InnkeepersTitel: The Innkeepers
Genre: Thriller/Skräck
Land: USA
År: 2011
Regi: Ti West
I rollerna: Sara Paxton, Pat Healy, Kelly McGillis, George Riddle

Handling: Välkommen till The Yankee Pedlar Inn – ett hotell som snart ska slå igen. Snarare än arbetsuppgifterna ägnar sig Luke och Claire åt att försöka upptäcka paranormala aktiviteter. Detta eftersom legenden säger att en kvinna dött på hotellet och hennes ande lever kvar...

Omdöme: Ett stort hotell, två anställda och tre gäster - och så klart övernaturliga element. Det är på det stora hela vad historien består av. Claire (Sara Paxton) och Luke (Pat Healy) jobbar på det trötta hotellet The Yankee Pedlar Inn. Det är ett ganska stort och luftigt hotell, men eftersom affärerna går dåligt är det sista veckan man tänker ha öppet. Ägaren är på Barbados så Claire och Luke bestämmer sig för att själva sova på hotellet i skift och resten av tiden ägna sig åt att försöka samla in bevis för paranormala aktiviteter på hotellet.Det är främst Luke som blivit besatt av tanken att något övernaturligt pågår på hotellet och han har även startat en hemsida där han lägger upp bilder och diverse klipp från hotellet. Claire är dock minst lika nyfiken och blir allt mer övertygad om att det försiggår konstigheter på hotellet. Och när hennes idol, skådespelerskan Leanne Rease-Jones (Kelly McGillis) checkar in, får hon även hjälp med att tyda vad det är som försöker nå ut till dem.Det går inte att undkomma att jämföra lite med regissören Ti Wests förra film, den lyckade The House of the Devil (2009). I båda fallen är huvudkaraktären en ung tjej i ett stort hus. På ett liknande sätt försöker man bygga upp stämningen på ett långsamt sätt som för tankarna till de äldre skräckfilmerna. Tyvärr fungerar det inte alls lika bra i denna film som i hans föregående. Det övernaturliga biter inte direkt och det är inte mycket spänning att tala om.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.7

6 kommentarer:

 1. Jag är å andra sidan ganska känslig för spökerier därmed fastnade kanske den här filmen lite lättare. Väntar med spänning på hans tredje rulle V/H/S som presis haft visning på Sundancefestivalen.

  SvaraRadera
 2. Trist att du inte fastnade för den men så är det ju ibland.;)

  SvaraRadera
 3. filmitch: Ja, det är givetvis så att om man köper spökhistorier i vanliga fall så kan jag förstå om det funkar bättre. Jag blir liksom inte så skrämd av denna typ av skräck. Men visst händer det om man lyckas övertyga på ett bra sätt.

  SvaraRadera
 4. Fiffi: Jag hade mina farhågor så jag blev inte direkt överraskad. Men bortkastad tid var det inte.

  SvaraRadera
 5. Och du hittade inga andra kvaliteter i filmen förutom utebliven spänning som skulle kunna motivera ett högre betyg? Jag tyckte att den kändes väldigt solid och medvetet gjord, vilket blev en merit i sig.

  SvaraRadera
 6. Sofia: Nej, inte som skulle motivera ett högre betyg faktiskt. Det är egentligen inte en dålig film. Den puttrar på rakt igenom och visst får man lite handsvett under filmens sista del. Men när det väl händer grejer blir jag inte ett dugg påverkad och det är inget bra betyg.

  Däremot lyckas man ganska bra med uppbyggnaden. Eftersom det dock inte ger någon direkt effekt när man väl kommer till kritan blir jag lite besviken.

  SvaraRadera