fredag 24 februari 2012

A Life Less OrdinaryTitel: A Life Less Ordinary
Genre: Drama/Komedi/Romantik/Kriminalare/Fantasy
Land: Storbritannien/USA
År: 1997
Regi: Danny Boyle
I rollerna: Ewan McGregor, Cameron Diaz, Holly Hunter, Ian Holm, Stanley Tucci, Dan Hedaya

Handling: När Robert blir dumpad av sin flickvän och ersätts av en robot på jobbet kidnappar han i ren desperation sin chefs dotter Celine. Men Robert har ingen erfarenhet av kidnappning och vet inte vad han ska göra med Celine, som uppträder mer som en medbrottsling än ett offer. De två beger sig ut på en resa genom USA. Efter sig har de O'Reilly och Jackson som Celines pappa anlitat för att få tillbaka sin dotter.

Omdöme: Efter den hyllade Trainspotting (1996) ville regissören Danny Boyle uppenbarligen testa något annat, lite lättsammare. Han tog med sig Ewan McGregor till USA och parar här ihop honom med Cameron Diaz i denna romantiska fantasy/komedi/kriminalare.


Stilen känner man igen från Boyles tidigare filmer och man kan inte direkt kalla det förutsägbart när Robert (McGregor) kidnappar Celine (Diaz) och efter sig har kärleksänglarna O'Reilly (Holly Hunter) och hennes kollega Jackson (Delroy Lindo). Deras uppdrag är att få Robert och Celine kära i varandra, annars får de inte återvända till himlen där Gabriel (Dan Hedaya) på direkt order av Gud gett dem deras uppdrag.


Från början fungerar storyn bra. Det är småtrevligt hela tiden och historien går framåt. Celine visar Robert hur han ska göra för att kidnappningen ska bli framgångsrik medan han mest är förbluffad över vilken annorlunda tjej hon är. Under andra halvan tappar dock filmen allt mer greppet och lyckas inte bygga vidare på det som man inledningsvis lyckades bra med. En film som säkerligen faller en del i smaken, medans andra inte alls uppskattar den.


3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
4 - Foto
--------------
17 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.3

4 kommentarer:

 1. Låter som en rätt trevlig historia, som jag inte har uppmärksammat tidigare.

  SvaraRadera
 2. addepladde: Det är en klart trevlig historia. Sen är det väldigt individuellt om man verkligen gillar den eller inte. Danny Boyles stil känns iaf igen, och McGregor och Diaz funkar bra ihop.

  SvaraRadera
 3. Länge sedan jag såg den. Inga större fel på vare sig skådisar eller story men på något konstigt sätt lyckades den bli lite småtråkig.

  SvaraRadera
 4. filmitch: Jag förstår vad du menar. Tyckte den var intressantare under första halvan än andra.

  SvaraRadera