fredag 10 februari 2012

Tower HeistTitel: Tower Heist
Genre: Kriminalare/Komedi
Land: USA
År: 2011
Regi: Brett Ratner
I rollerna: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Matthew Broderick, Michael Peña, Alan Alda, Téa Leoni, Gabourey Sidibe

Handling: Efter att de anställda i ett luxuöst bostadshus i centrala New York upptäcker att miljardären bosatt i fastighetens takvåning har stulit deras pensioner, börjar de planera den ultimata hämnden: en kupp som kan vara värd runt $20m.

Omdöme: Det här känns på många sätt som man plockat från den gamla komediskolan från 80-talet och försökt ge dem en nystart i karriären. Det är främst Eddie Murphy och Matthew Broderick som var stora på 80-talet, men sedan allt mer försvunnit. Ben Stiller har haft en lite annan utveckling, men känns ändå som han kommer från lite samma tidsperiod.På ett fräckt, och givetvis helt ogenomförbart vis, tänker ett par anställda och f.d. anställda på ett lyxboende kallat "The Tower" sätta in en stöt mot miljardären Arthur Shaw (Alan Alda) som förskingrat stora summor pengar, däribland de anställdas pensioner. Som f.d. säkerhetsansvarig vet Josh Kovacs (Ben Stiller) det mesta man behöver veta om byggnaden. Men kuppen visar sig vara av större mått än de hade kunnat ana och en hel del improvisation blir nödvändig.Man vet vad man ska förvänta sig av den här typen av film. Vissa gånger blir man dock överraskad, men även om man inte blir det kan det vara en småtrevlig stund. Så blev fallet här, en historia man sett förr (ok, inte allt) som inte bjuder på något direkt nytt. Eddie Murphy är trots allt roligast att se då han känns som han gjorde på 80-talet (nåja). Gillar även Alan Alda som alltid känns stabil och gör vad man kan förvänta sig av honom. Däremot är Casey Affleck otroligt torr och malplacerad. Kanske finner folk att han är rolig, men han tillför inte mycket till filmen.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.5

9 kommentarer:

 1. Då måste Casey ha haft en dålig dag, för han brukar oftast vara väldigt duktig tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Sofia och Fiffi: Haha, som två tvillingar som inte kan komma överens ;)

  Det känns inte ens som Casey är intresserad av att försöka. Eller så är han som han brukar vara antar jag. Trist och utan någon som helst karisma.

  SvaraRadera
 3. Och du är den diplomatiske pappan som talar om hur landet ligger ;)
  Jag behöver varken rebella eller trotsa, inte den här gången :)

  SvaraRadera
 4. Fiffi: Jag är på din sida i fallet Casey :D

  SvaraRadera
 5. Men snälla människor?! Säger det framhärdande och trotsiga fyraåringen... To Die For? Gone Baby Gone?

  SvaraRadera
 6. Sofia: Han gör inte bort sig i filmerna du nämner, men att han skulle vara något mer än högst medelmåttig som bäst kommer jag nog aldrig tycka.

  Han var ganska duktig i "The Killer Inside Me" förvisso, men så var det också en mörk och bra roll.

  SvaraRadera
 7. Jag har svårt för Caseys hesa röst. harkla dig sitter jag o tänker när han talar.

  SvaraRadera
 8. filmitch: Ja, rösten är lite av ett irritationsmoment. Men han känns för stel och tråkig allt för ofta, det är ingen bra kombination. Saknar utstrålning gör han också.

  SvaraRadera