måndag 19 mars 2012

We Bought a ZooTitel: We Bought a Zoo
Genre: Drama/Komedi
Land: USA
År: 2011
Regi: Cameron Crowe
I rollerna: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church, Elle Fanning

Handling: En far flyttar med sin familj i södra Kalifornien till en liten ort på landet för att renovera och öppna upp ett kämpande zoo igen.

Omdöme: Jag vet egentligen inte vad jag förväntade mig. Cameron Crowe har gjort en del sevärda filmer tidigare, men ingen som direkt fallit mig i smaken fullt ut. I huvudrollen har man Matt Damon som känns allt mer komfortabel. Han är helt enkelt duktig i det mesta och verkar ha hittat rätt roller. Han spelar Benjamin Mee som tillsammans med sina två barn Dylan och Rosie beslutar sig för att flytta ut på landet och där återuppliva ett zoo som behöver en hängiven ägare. Till sin hjälp har han en grupp skötare med Kelly (Scarlett Johansson) i spetsen.


Det känns som att filmen vill ganska mycket och försöker både vara djup och humoristisk. Den kombinationen går inte riktigt hem här där man gärna hade varit utan en del karaktärers kommentarer och agerande. Det är inte en korkad komedi som man skulle ha haft om någon som Adam Sandler spelat huvudrollen, men trots allt tar humorn en del ifrån huvudtemat som är lite tyngre.


Man bjuds helt enkelt inte på något nytt och det mesta känns mediokert. Det saknas lite själ och hjärta för att verkligen nå fram. Det finns en del bra scener och partier, t.ex. med björnen Buster. Damon sköter sig bra, likaså funkar Elle Fanning som lite naiv gårdstjej. Har lite svårt för Thomas Haden Church i rollen som Benjamins bror. Han är helt enkelt inte bra och känns tillgjord. Filmen är kanske bäst första halvtimmen när man lär känna familjen Mee, och det är tyvärr synd. Det saknas helt enkelt magi som borde finnas där. Just det, gillade också kärleken och saknaden till frun.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.3

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte också den första halvtimmen var bäst, sen när zoo-delen inleddes tappade jag intresset mer och mer. Det hade kanske varit bättre att göra en We Bought a Zoo utan att de köpt ett zoo..

    SvaraRadera
    Svar
    1. addepladde: Haha, ja varför inte ? ;) Hade de gjort ett familjedrama istället hade det nog blivit mycket bättre...

      Radera