torsdag 26 april 2012

Topp Tio Torsdag: Naomi Watts

De tio bästa filmerna med Naomi Watts [1968-]. Observera att detta inte är en lista över de bästa prestationerna utan endast filmerna.

10 - The Ring Two (2005)
I uppföljaren till den hyllade skräckfilmen spelar Naomi Watts återigen reporten "Rachel" som måste skydda sig själv och sin son.

9 - J. Edgar (2011)
Historien om FBI-grundaren J. Edgar Hoover där Watts spelar hans personliga sekreterare "Helen Gandy". Läs mer.

8 - The Assassination of Richard Nixon (2004)
Baserad på verkliga händelser där en affärsman beslutar sig för att ta saken i egna händer för att uppnå den amerikanska drömmen. Watts spelar hans ex-fru "Marie Andersen Bicke".

7 - Eastern Promises (2007)
En rysk prostituerad dör under en förlossning. Barnmorskan "Anna" (Watts) dras in i en härva i den undre världen som involverar den ryska maffian i London. Läs mer.

6 - Stay (2005)
En psykiatriker försöker förhindra att en av hans patienter begår självmord samtidigt som han själv försöker få grepp om verkligheten. Naomi Watts spelar "Lila Culpepper".

5 - The International (2009)
En envis agent på Interpol beslutar sig för att sätta dit en grupp inflytelserika finansmän som samarbetar med en våldsam och kriminell terroristorganisation. Watts spelar distriktsåklagaren "Eleanor Whitman" som är en av få som kan och vill hjälpa honom. Läs mer.

4 - 21 Grams (2003)
I sin hittills enda Oscarsnominerade roll spelar Watts den trasiga själen "Cristina Peck" där tre personers historier förs samman under tragiska omständigheter.

3 - The Painted Veil (2006)
I denna vackra historia från 20-talet spelar Naomi Watts den uttråkade kvinnan "Kitty Fane" som beger sig till Shanghai och där försöker bekämpa en koleraepidemi. Läs mer.

2 - The Ring (2002)
Den unga journalisten "Rachel" (Watts) börjar nysta i några märkliga dödsfall, eftersom en av de döda är hennes yngre systerdotter. Läs mer.

1 - Mulholland Drive (2001)
I denna moderna klassiker spelar Naomi Watts sin genombrottsroll som den naiva "Betty Elms" som hamnat i en riktig mardröm. Läs mer.

Fler Topp Tio hittas här.

8 kommentarer:

 1. Mulholland med rätt no 1. Bra jobbat.

  SvaraRadera
 2. Henke: Det var en "no brainer" ;) Jag gillar Naomi Watts och har gjort det sedan Mulholland Drive och The Ring. Men visst skulle hon kunna vara med i fler toppfilmer som skulle kunna peta de lite sämre filmerna på listan...

  SvaraRadera
 3. Ah en favorit! Önskar att hon var med i bättre filmer bara... Min topplista (filmer inte prestation, de två första är iof också hennes bästa prestationer):

  1. Mulholland Drive
  2. 21 Grams
  3. The Assassination of Richard Nixon
  4. Mother & Child
  5. Funny Games U.S.
  6. You Will Meet a Tall Dark Stranger
  7. The Ring
  8. Fair Game
  9. Rabbits
  10. King Kong

  Har en del osedda dock.

  SvaraRadera
 4. Svart Noir: Håller med, borde vara med i bättre filmer, helt klart.

  Har faktiskt inte sett Mother & Child, Funny Games US, You Will Meet a Tall Dark Stranger eller King Kong så listan är lite ofullständig ;)

  SvaraRadera
 5. Har sagt det förut: Watts är för mig ett stort neutrum. Kan utifrån din lista också konstatera att hon sällan spelar med i filmer som väcker någon större entusiasm för min del heller (utom Nixon och där mindes jag inte ens att hon var med). Jag måtte gå omkring med ett Naomi Watts-filter i skallen ;)

  SvaraRadera
 6. Hon är inte dålig men inte heller speciellt bra. de filmer du nämnt har jag sett ca hälften av Ring 2 somnade jag på bion så den var inte så bra. favoriten av de jag sett är nog Eastern promises.

  SvaraRadera
 7. Sofia: Trodde du menade filmen "Nixon", haha. Men ja, hon är med på ett litet hörn i Assassination of Richard Nixon. Tyvärr används hon inte fullt ut i många filmer, men jag gillar henne ändå.

  SvaraRadera
 8. filmitch: Det var synd att du inte fastnat för henne. Tycker hon är högst kapabel att spela de flesta rollerna och jag unnar henne verkligen en Oscar.

  SvaraRadera