söndag 10 juni 2012

Last CaressTitel: Last Caress
Genre: Rysare
Land: Frankrike
År: 2010
Regi: François Gaillard & Christophe Robin
I rollerna: Julie Baron, Antony Cinturino, Guillaume Beylard, Yannis El Hadji

Handling: Fem vänner som bara ville tillbringa en trevlig helg tillsammans kommer att finna en betydligt mindre fridfull plats än de förväntat sig...

Omdöme: Giallo = svarta läderhandskar, vackra nakna kvinnor och brutala mord. Ja, det är precis vad man bjuds på här när fransmännen François Gaillard och Christophe Robin försökt sig på en homage (hyllning) till filmerna i genren och några av de största regissörerna inom genren. En sak ska man dock ha klart för sig och det är att det här inte är någon högbudgetfilm. Med minimal budget, usla skådespelare (förmodligen bara amatörer) och några filmmakare som inte verkar kunna så mycket om film, men som gör sitt bästa för att göra det de älskar, får man inte ha några förväntningar alls.Att handlingen är obefintlig är bara början. Här finns verkligen inte mycket som funkar. Åtminstone till en början. Det är stundtals så dåligt att man funderar på att själv göra en film bara för att visa att man kan göra bättre utan någon direkt kunskap. Att man får sig ett par skratt är dock välkommet och en karaktär gör att det hela får lite skön 80-tals rysar feeling, och det är den italienske mördaren med svarta läderhandskar, valfritt vasst föremål (gärna sin vassa järnhandske) och sina 80-tals solglasögon som är hur sköna som helst.Filmen då ? Jo, den tar sig faktiskt och man bjuds på en del sköna scener som man inte skulle få se i en högbudgetfilm. Det betyder givetvis inte att det här är bra, men ett totalt bottennapp är det inte när man bjuds på lite underhållning. Man försöker med fotot, färger och lite vinklar, men det är för dåligt, speciellt under filmens första hälft. Sen verkar de lärt sig eller något för det blir lite bättre.Har filmen "något" av värde ? Jo, musiken håller klass och känns proffsig. Den står Double Dragon för, ett fransk elektroband. Deras musik kan leda till större saker, större projekt. De har här gjort grymt skön musik och det gör denna film värd att se (och lyssna på) i sig.

Filmen är egentligen en etta, men några trevliga scener under filmens slutfas och den härliga musiken gör att det till slut blir en svag tvåa.

1 - Skådespelare
1 - Handling
2 - Känsla
5 - Musik
2 - Foto
--------------
11 - Totalt

Betyg:
IMDb: 4.5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar