måndag 25 juni 2012

Man on a LedgeTitel: Man on a Ledge
Genre: Kriminaldrama/Thriller
Land: USA
År: 2012
Regi: Asger Leth
I rollerna: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Ed Harris, Edward Burns, Jamie Bell, Kyra Sedgwick, Anthony Mackie

Handling: Nick Cassidy var en ärlig polis. Nu sitter han i fängelse, dömd för ett brott han inte begått. I desperation tar han första möjligheten han ser att fly, och några timmar senare står han nyrakad i en dyr kostym på utsidan av en hög byggnad i New York, redo att hoppa...

Omdöme: Det hela verkade vara en typisk Hollywood-film. Sam Worthington spelar den f.d. polisen Nick Cassidy som åkt dit för ett brott han säger att han är oskyldig till. Nu försöker han övertyga Lydia Mercer (Elizabeth Banks), en förhandlare inom polisen, om sin oskuld när han hotar att hoppa från 21:a våningen av Roosevelt-hotellet i New York.Nick Cassidy har dock en plan med sin drastiska show. Samtidigt ska nämligen hans bror med sin flickvän bryta sig in i huset tvärs över gatan för att komma åt den som satte dit Nick - den onde affärsmannen David Englander (Ed Harris). Det hela får mig att tänka på Tower Heist (2011). Skillnaden är att det var en komedi och då var man ursäktad för att ta ut svängarna.På det stora hela tycker jag det är helt ok underhållning för stunden. Från början till slut händer något, men samtidigt vet man hur det ska gå. Man listar ganska tidigt ut vad som ska hända och vilka som är skurkar. Det största problemet är dock att de två som bryter sig in i byggnaden uppenbarligen inte är några proffs eller har någon direkt erfarenhet av ett sådant jobb. Trots det vet de exakt vad de ska göra och allt flyter i princip på utan problem.Filmen har sina ögonblick och under första halvan rullar det på ganska bra utan några direkta "missar". Tyvärr blir det allt mer överdrivet och overkligt, vilket helt enkelt inte passar i en seriös film. Visst är det meningen att man ska få underhållning för stunden, men det är alltid tråkigt när man stör sig på detaljer som gör att storyn inte går ihop - iaf inte i det verkliga livet.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.6

4 kommentarer:

 1. Japp! Vi verkar vara inne på samma spår! :-)
  Lättglömd sommarunderhållning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Steffo: Exakt, haha. Inte helt bortkastad tid, men inget man återvänder till eller rekommenderar till sina vänner.

   Radera
 2. Njaaaaa, njääää, här tyckte jag nog du var aningens snål med betyget. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Så pass ? Tyckte filmen låg på en trea, men det blev lite för mycket som jag störde mig på under andra halvan.

   Radera