måndag 20 augusti 2012

About Last Night...Titel: About Last Night... / Härom natten
Genre: Komedi/Drama/Romantik
Land: USA
År: 1986
Regi: Edward Zwick
I rollerna: Rob Lowe, Demi Moore, James Belushi, Elizabeth Perkins

Handling: Efter ett par glas på den gemensamma stamkrogen i Chicago, går Danny och Debbie hem till Danny. Deras affär är avslappnad, upphetsande och skulle egentligen vara över när morgonen kommer. Men något oväntat händer. De vill gärna träffas igen. Det blir början på ett intensivt förhållande, vilket stör Dannys högljudda polare och överraskar Debbies cyniska väninna och sambo. Frågan är om förhållandet kan hålla eller om det bara är fyllt av passion för en stund.

Omdöme: Det är sällan man klagar på att en film är för realistisk, men här måste man nästan göra det. Det är inte fel i sig, men i en sån här film vill man gärna ha scener man minns, som sticker ut och som gör en glad på något sätt. Det är iaf vad man förväntar sig av en 80-tals film av det här slaget. Istället är den kanske lite för allvarlig för sitt eget bästa, något som man inte lyckas vara tillräckligt övertygande med.Det hela inleds som en komedi när arbetskamraterna och vännerna Danny (Rob Lowe) och Bernie (James Belushi) är ute på sitt favorithak "Mother's Malone". Där träffar de på Debbie (Demi Moore) och Joan (Elizabeth Perkins), två väninnor och rumskamrater. Danny och Debbie faller snabbt för varandra och det hela övergår till en romantisk film när deras förhållande tar fart.Kanske att de faller för varandra lite väl snabbt för filmens skull för nu tänker man hur de ska kunna fylla ut resten av tiden. Istället för att bjudas på en romantisk komedi utvecklas det hela till ett relationsdrama som visar upp hur Danny och Debbie kommer in i vardagen av att vara ett par. Det är inte längre något äventyr för dem och det hela blir lite jobbigt att titta på, främst för att man inte kommer någonvart.Det känns helt enkelt som man vill mer med filmen än vad den utger sig för att vara. Med dessa skådespelare och inledningen man har på filmen kan det inte vara något annat än en dussinfilm i genren romantisk komedi. Men man vill mer och det klarar varken manuset eller skådespelarna av känner jag. På det stora hela är det inte en dålig film, och man bjuds på några typiska 80-tals scener med skön musik och lite atmosfär. Men det blir tyvärr aldrig någon bra romantisk komedi eller ett bra romantiskt drama för den delen. Det saknas lite av varje för det.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 5.9

2 kommentarer:

  1. U just dont got the feeling, den var värd en trea!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym: Du har rätt i att den lyckas bättre med känslan än många av dagens filmer. Men tyvärr står den och stampar lite för länge på samma ställe under filmens långa mittdel. Stark tvåa/svag trea är så långt jag kan sträcka mig ;)

      Radera