fredag 3 augusti 2012

En resa i filmens tecken

För att ha lite mer att göra under min vistelse i Venedig kollade jag upp lite inspelningsplatser från både kända och mindre kända filmer. Bl.a. har det spelats in flera Bond-filmer i Venedig. Från en film, en italiensk giallo så klart, valde jag att fokusera lite extra på att försöka fånga rätt vinklar.

Observera att bilderna är tagna med mobilkamera och att jag anpassat de tre första bilderna för att ha samma format.

Här följer ett litet bildgalleri.


Who Saw Her Die? (1972)


Samma plats 2012:Who Saw Her Die? (1972)


Samma plats 2012:Who Saw Her Die? (1972)


Samma plats 2012:Moonraker (1979) samma plats 2012:Indiana Jones and the Last Crusade (1989) samma plats 2012:Och som en liten bonus fick jag av en slump syn på något kul. Gick förbi en konstaffär där alla föremål var i trä. Butiken var stängd, men genom fönstret fick jag syn på ett namn jag kände igen. Har kollat upp adressen och visst är det skådespelaren Alan Alda som besökt Venedig och köpt sig en träväska.

10 kommentarer:

 1. Haha, kul grej! Roligt att du hittade exakta platserna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. svartnoir: Ja, jag tog så klart lite hjälp från internet, men det var ganska kul att ha ett "mål" och inte bara virra runt planlöst under de två och en halv dagarna ;)

   Radera
 2. Haha, du var alltså rädd att ha sysselsättningsproblem i Venedig :D Apropås Alda, borde det inte finnas en hel del gathörn från Everyone Says I Love You att leta upp? Kul idé i vilket fall som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Nja, det var mer att jag tyckte det vore kul att besöka lite filmplatser när jag ändå var där. Fanns mycket att se, men utan något riktigt mål blev det mycket typiska turistattraktioner och det hade varit för mycket.

   Jo, jag såg att Everyone Says I Love You spelats in i Venedig bl.a. och Alda är ju med där, men jag minns inget från den så det var liksom inte lika kul. Kanske nästa gång ;)

   Radera
 3. Kul och ambitiös grej. Du har lyckats få till bilderna perfekt. Fast på de två sista filmerna så känns det som det saknas två bilder eller missförstår jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojjenito: Nja, du har delvis rätt ;) Grejen var den att det endast var på den första filmen (Who Saw Her Die?) som jag hade bilder med mig på mobilen så jag kunde kolla exakt vinkel och så. Moonraker och Indiana Jones vet jag har spelats in på de platserna, men där har jag inte haft någon bild att gå på och därför har jag valt att inte jämföra.

   Det var egentligen inte meningen att jag skulle lägga upp bilderna, men när jag kom hem tyckte jag det kunde vara en kul och passande grej. Hade jag planerat det mer hade det säkert kunnat bli ännu fler och bättre bilder :D

   Radera
 4. Verkligen en bra idé tycker jag! Kul att du genomförde den och inte bara åkte gondol dagarna i ända ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Nej, gondolen fick stanna hemma ;) Tyckte det blev roligare så här :D

   Radera
 5. Mycket roligt:) Var i Venedig för nga år sedan men mitt enda mission gick ut på att överleva och söka skugga i sommarhettan. Minnet av staden är ett enda töcken för mig ;)Nästa gång blir det en höstresa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Jag känner igen mig - det var för varmt i solen och skuggan var min bästa vän. Men det var trevligt ändå och även om vår/höst är att föredra fick jag några trevliga dagar.

   Kul att det uppskattades!

   Radera