söndag 26 augusti 2012

Wild ThingsTitel: Wild Things
Genre: Kriminalare/Mysterium/Thriller
Land: USA
År: 1998
Regi: John McNaughton
I rollerna: Matt Dillon, Kevin Bacon, Denise Richards, Neve Campbell, Bill Murray, Theresa Russell, Robert Wagner

Handling: I den lilla staden Blue Bay i Florida med sina många flotta fasader, rullas förrädiska och ondskefulla intriger upp när societetstjejen Kelly Van Ryan anklagar den omtyckte, unge studievägledaren Sam för våldtäkt. Hemligheter som ingen kunnat ana kommer upp till ytan.

Omdöme: Vad ska man egentligen säga om den här filmen ? Till att börja med är den producerad av Kevin Bacon som själv spelar en av de större rollerna i filmen som polisdetektiven Ray Duquette som utreder sexualbrott. Och just sexualbrott är något som hamnar i fokus när intrigen tätnat och soppan blir till rättegång.Sam Lombardo (Kevin Dillon) är en relativt ung, snygg och omtyckt studievägledare. Han är känd för att ha strulat runt med många kvinnor, gärna societetskvinnor. Dottern till en av dessa är Kelly Van Ryan (Denise Richards) som är minst sagt förtjust i Sam och tänker göra allt för att få hans uppmärksamhet. Men det hela leder till en våldtäktsanmälan och spelet är igång.Att det här är en minst sagt skruvad historia råder inget tvivel om. Det bjuds på en hel del twists och där alla är inblandade på ett eller annat sätt. Och trots att man sett den tidigare kan man inte låta bli att finna det hela ganska intressant. Man kan definitivt känna att man flirtar med noir-genren, även om man hela tiden har glimten i ögat. Det gör att man trots allt kan acceptera några av de otroliga vändningarna man bjuds på. Det är nästan så man tänker på vad Scream (1996) försökte göra i skräckgenren.Något som är lyckat är de olika karaktärerna som gör att man får mer än en simpel historia med bara två-tre karaktärer att följa. Detta är inte minst tydligt med försvarsadvokaten som spelas av en på det stora hela återhållsam Bill Murray. Eftersom man får med så många karaktärer under filmens gång kan man leka med slutet ganska ordentligt, och faktiskt få det att funka. Dock bör man ta hela filmen med en nypa salt.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.5

6 kommentarer:

 1. Det kanske är den där glimten i ögat du nämnet, för jag kan inte låta bli att gilla Wild Things trots att den kör på alldeles för fulla cylindrar. Det är så over the top att det blir underhållande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Visst är det så, och bara man köper konceptet får man en skön åktur. Inte lika bra som när jag såg den första gången och inte visste vad som väntade, men ändå tillfredsställande på något konstigt vis ;)

   Radera
 2. Har bara sett den en gång men då gillade jag filmen. minns att jag reagerade på att filmen var tillåten från 11år mao en 7åring kan se filmen i förälders sällskap. Märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Haha, ja det är minst sagt konstigt. Och då är det den klippta versionen (har iofs inte sett den oklippta, men där är det än mer naket har jag läst).

   Radera
 3. Svar
  1. Henke: Kul att höra. Den har något, det har den.

   Radera