lördag 8 september 2012

Happy AccidentsTitel: Happy Accidents / Lyckliga tillfälligheter
Genre: Romantik/Komedi/Drama/Sci-Fi
Land: USA
År: 2000
Regi: Brad Anderson
I rollerna: Marisa Tomei, Vincent D'Onofrio, Nadia Dajani, Anthony Michael Hall

Handling: Ruby faller alltid för fel killar. Nu har hon träffat en man som påstår sig vara en tidsresenär från framtiden. Men det är något hos honom som hon gillar och bestämmer sig för att ge förhållandet en chans.

Omdöme: Romantiska filmer kan vara väldigt mysiga, om de görs på rätt sätt. Tyvärr görs alltför många med ointressanta skådespelare och utan så mycket originalitet. Det är därför skönt när man hittar en sån här där man gillar eller åtminstone inte har något emot skådespelarna och en story som faktiskt bjuder på något lite annorlunda.Historien handlar om Ruby (Marisa Tomei) som haft många pojkvänner, men alltid är det något fel på dem. Hon verkar helt enkelt dra till sig de hopplösa fallen, en efter en. Hon har även lätt för att bli kär vilket inte gör det enklare att gallra bort de värsta. Nu har hon träffat Sam (Vincent D'Onofrio) som verkar vara en väldigt snäll och bra kille. Han är dock som två personer i en då han kan vara som ett geni med vissa saker men naiv och okunnig med andra.Det tar faktiskt inte lång tid för mig att komma in i det här och precis som Ruby undra om Sam bara försöker använda raggningsknep, som ett slags rollspel, eller om han faktiskt kan vara från framtiden. Givetvis är hon skeptisk till det hela, men hon går med på att spela hans rollspel som hon är övertygad om att det handlar om.Det bästa är egentligen att man lyckas få till det romantiska, humorn och sci-fi delarna. Oftast faller en sån här film på åtminstone en av delarna, men faktiskt inte här. Jag gillar också hur man då och då stannar upp filmen och zoomar in. Det ger filmen lite tyngd och får en att fundera på hur det egentligen ligger till.Både Tomei och D'Onofrio är älskvärda i sina roller och det är kul att följa dem i deras annorlunda förhållande. Regissör är Brad Anderson som nog är mest känd för The Machinist (2004) som kom några år senare. Han har även lyckats i denna genre och det saknas inte mycket för att det ska bli en rak fyra i betyg. Känner även att jag gärna kommer vilja återvända till den här filmen då den helt enkelt gav en mysig känsla.

4 - Skådespelare
4 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
18 - Totalt

Betyg:
IMDb: 7.3

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade den! Jag håller med om det mesta du skriver om den. Det är alltid trevligt med lite nya idéer i romcom-genren, och som du säger så lyckas man här balansera de olika sidorna av storyn på ett fint sätt. En bra film som fler borde se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Emil: Jag var glad att den som du säger kom med något lite nytt och lyckades hitta balansen. Sen hjälper det att Marisa Tomei och Vincent D'Onofrio funkar i sina roller.

      Radera