söndag 7 oktober 2012

ArbitrageTitel: Arbitrage / Bedragaren
Genre: Drama/Thriller
Land: USA
År: 2012
Regi: Nicholas Jarecki
I rollerna: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling

Handling: En bekymrad hedgefond-höjdare försöker desperat att slutföra försäljningen av sitt handelsimperium, men gör ett misstag som tvingar honom att vända sig till en osannolik person för hjälp.

Omdöme: Robert Miller (Richard Gere) är en framgångsrik affärsman med hustru Ellen (Susan Sarandon), barn och barnbarn. Men han har också en mörkare sida. Han har en yngre älskarinna och finansiella problem han försöker dölja. Inte blir det enklare när båda situationerna eskalerar lavinartat. Han får nu polisen, sin dotter och hustru efter sig. Ett felbeslut senare och hela hans värld håller på att falla samman.På ytan är det här en ganska ordinär dramathriller där en framgångsrik man hamnar i trubbel. Eftersom han är framgångsrik får han chansen att reparera sina misstag som en vanlig person inte skulle få. Då man varken känner för honom eller någon annan karaktär blir det efter ett tag lite svårt att hitta något som engagerar en. Inte blir det lättare när historien inte utvecklas så mycket mer under filmens gång.Det hela blir lite för platt för att fånga ens intresse. Filmen är på gång när Robert Miller hamnar i trubbel. Man vill se hur han ska ta sig ur knipan och man hoppas på att få se en allt tätare historia. Istället rullar storyn på och upplösningen blir en stor besvikelse. Andra halvan av filmen lyckas helt enkelt inte ta filmen till nästa nivå och då blir det inte bara ordinärt på ytan utan även under den - synd.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.8

2 kommentarer:

  1. Såg filmen igår och nu har jag läst din text. Jag är kluven. Knepig film det här...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fiffi: Tyckte den hade en ganska bra premiss, men då jag aldrig kände för karaktärerna blev det efter ett tag bara "jaha, var det inte mer än så här?" ;)

      Radera