torsdag 4 oktober 2012

Topp Tio Torsdag: Arnold Schwarzenegger

De tio bästa filmerna med Arnold Schwarzenegger [1947-]. Observera att detta inte är en lista över de bästa prestationerna utan endast filmerna.

10 - Raw Deal (1986)

"Mark Kaminsky" (Arnold Schwarzenegger) är en f.d. FBI-agent som nu får chansen att jobba åt sin gamla chef vars son mördats. Läs mer.

9 - Pumping Iron (1977)

I denna kultförklarade dokumentär hoppas den hörselskadade och lätt naive Lou Ferrigno (som spelade "Hulken" i TV-serien) kunna stjäla titeln som Mr. Olympia från den "oslagbare" Arnold Schwarzenegger.

8 - Commando (1985)

Den f.d. kommandosoldaten "John Matrix" (Arnold) har bytt identitet och dragit sig tillbaka. Men när hans dotter en dag blir kidnappad måste han på egen hand försöka få tillbaka henne. Läs mer.

7 - Red Heat (1988)

Moskva-polisen "Ivan Danko" (Schwarzenegger) försöker tillsammans med en Chicago-snut ta fast en sovjetisk brottsling som dödade Dankos partner och flydde till Chicago. Läs mer.

6 - The Running Man (1987)

I en nära framtid är underhållningsprogrammet 'The Running Man' jättepopulärt. När några vänner hamnar mitt i den dödliga leken måste de försöka samarbeta för att ta sig ut levande - om det går. Arnold spelar "Ben Richards", även kallad "The Butcher of Bakersfield".

5 - True Lies (1994)

"Harry Tasker" (Arnold) är en erfaren agent, tränad i all sorts spioneri och pratar sex språk flytande. Men hans fru sedan 15 år tror att han är försäljare i databranschen. Läs mer.

4 - Predator (1987)

Djupt inne i Latinamerikas djungler blir ett team av elitsoldater slaktade av ett mystiskt rovdjur. De inser att de är de jagade och "Dutch" (Schwarzenegger) är en av dem.

3 - Total Recall (1990)

När "Douglas Quaid" (Arnold) bestämmer sig för att köpa ett semesterminne visar det sig att hans liv inte existerar och att någon vill se honom död. Läs mer.

2 - Terminator 2: Judgment Day (1991)

De onda skickar T-1000, en dödlig och hänsynslös cyborg, för att döda John Connor. Samtidigt skickar de goda en annan, äldre cyborgmodell i form av "Terminator" (Arnold) som är deras enda hopp. Läs mer.

1 - The Terminator (1984)

En "Terminator" (Arnold Schwarzenegger) är skickad från framtiden för att hitta och döda Sarah Connor. Men en ung soldat som skickats av människorna i framtiden försöker skydda henne. Läs mer.

Fler Topp Tio hittas här.

7 kommentarer:

 1. En given huvudperson för en topp-tio men jag håller inte med dig i alla dina val ska sägas. #10 har jag inte sett så den kan jag inte säga så mycket om. Men jag känner mig tveksam till blotta närvaron av T3 och True Lies har en lite för hög placering. T3 tycker nog jag lika gärna skulle kunna bytas ut mot Last Action Hero eller Kindergarten Cop. Men de fyra topplaceringarna är givetvis gjutna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Angående T3 så misstänkte jag att det skulle bli ett missnöje ;) Är själv inte helt säker på om den ska vara med och kom ju på att Pumping Iron nog borde ta den platsen på listan. Får helt enkelt ändra när jag kommer hem.

   Vad gäller True Lies så tycker jag personligen (så klart) att den är på rätt plats :) Men möjligtvis skulle den kunna byta plats med The Running Man en vacker dag.

   Skönt att topp fyra blev rätt iaf! :D

   Radera
  2. Har nu uppdaterat listan så att T3 ersatts med Pumping Iron. Känns genast bättre :)

   Radera
 2. Håller med dig här och jag håller med Sofia också.

  SvaraRadera
 3. Trevlig lista med en osannolik skådis. Och jag har sett alla filmer på din lista. Raw deal har jag aldrig riktigt fastnat för men de övriga filmer är helt ok håller med om placering 1 - 4 men jag hade nog haft ordningen: 2, 4,1,3 men det är ren smaksak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Arnold är ju ingen toppskådis i sig, men han valde rätt projekt genom åren där hans begränsade skådespelartalang funkade.

   Ordningen är givetvis en smaksak. Terminator har alltid en speciell plats hos mig då jag gillar att han spelar ond där.

   Radera