torsdag 13 december 2012

The CampaignTitel: The Campaign / Rivalerna
Genre: Komedi
Land: USA
År: 2012
Regi: Jay Roach
I rollerna: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Brian Cox, John Lithgow, Dan Aykroyd

Handling: Kongressledamot Cam Brady har suttit ohotad på North Carolinas politiska tron i många år och hade planerat att göra så i fortsättningen också. Men i årets val får han oväntat motstånd i form av det lokala turistkontorets naive chef Marty Huggins. När valdagen närmar sig och förolämpningarna eskalerar bryr de sig bara om att krossa sin motståndare.

Omdöme: Politik på sandlådenivå är givetvis kul att följa. Det är skönt att egentligen inte behöva tänka på demokrater och republikaner. Här är det Will Ferrell i rollen som Cam Brady och Zach Galifianakis som Marty Huggins som ska försöka samla sympatipoäng med alla tillåtna medel (och mer därtill).Will Ferrell kan ses lite som en modernare version av favoriten Chevy Chase. Han har ett liknande sätt att vara oförstående och leverera sina skämt på. Nu har han en bit kvar, men han har en skön arrogans som oftast funkar väldigt bra. Det enda är väl att materialet han har att jobba inte alltid är på samma nivå.Man bjuds på en hel del skratt där de två kandidaterna hamnar i den ena pinsamma situationen efter den andra. Vissa skapar de helt själva medan andra är ett resultat av smutskastningen de båda kör med. Inom den amerikanska politiken går man gärna ett steg längre för att gräva fram godbitar från motståndarens förflutna. Här blir det nästan en del av vardagen.Är det något som är lite synd så är det att det lätt blir lite för stereotypt. Men i en komedi av det här slaget är det svårt att inte hamna i den fällan. Samtidigt är man inte rädd för att ta ut svängarna och komma med både kommentarer och situationer som är politiskt inkorrekta, men underbara att skåda. Man får helt enkelt ta det för vad det är och skratta gott åt det hela, även om filmen tappar en del under sista halvtimmen när det blir lite allvarligare ton. En svag trea blir det till slut.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
IMDb: 6.2

2 kommentarer:

  1. Hamnade nog ungefär på samma betyg för mig. Relativt underhållande och hade en o annan poäng men efter ett tag började det gå på tomgång - tyckte jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. filmitch: Japp, vi är helt överens känns det som. Den tappade en del under andra halvan. Men underhållande för stunden var den.

      Radera