fredag 11 januari 2013

K-9Titel: K-9 / En snut på hugget
Genre: Komedi/Action/Kriminalare
Land: USA
År: 1989
Regi: Rod Daniel
I rollerna: James Belushi, Mel Harris, Ed O'Neill, Pruitt Taylor Vince

Handling: Dooley är knarkpolis. När han ska sätta stopp för en hänsynslös gangster tar han hjälp av Jerry Lee, polishunden som är expert på att nosa fram knarkgömmor.

Omdöme: Michael Dooley (James Belushi) är en narkotikapolis som jobbar ensam. Han vägrar att ha en partner, men för att kunna sätta dit den mäktige affärsmannen (och misstänkte knarksmugglaren) Lyman måste han ta hjälp av en partner - polishunden Jerry Lee. Dooley och Jerry Lee kommer dock inte särskilt bra överens till en början, men måste anpassa sig till varandra för att kunna utföra sitt jobb.Filmen är lättsam, lite halvrolig på sina håll, men tyvärr inte särskilt djup. Scenerna känns ihopsatta utan att egentligen alltid hänga ihop. Det blir därför inget vidare flyt, men samtidigt är det någorlunda roligt så att man kan titta vidare. Man lär ha letat efter rätt hund i tre år utan framgång. Istället hittades rätt hund i Tyskland och det är den som är med i filmen.Det finns egentligen inte så mycket att säga om filmen mer än att den kan ses om man känner för just den här typen av film. Det viktigaste blir inte själva handlingen där en skurk ska tas fast, utan istället att ta del av samspelet mellan Belushi och hunden. Belushi kör sin beprövade stil och även om han inte är en strålande skådespelare får han då och då till det. Mer än max en stark två är det dock inte.

2 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5
IMDb: 5.7

2 kommentarer:

 1. Ingen märkvärdig film på något sätt, men ändå går den till historien. Det är nämligen den första filmen jag skrev om på mitt åbäke till blogg:

  https://addepladde.wordpress.com/2009/04/04/snabbreview-en-snut-pa-hugget-k-9/

  SvaraRadera
  Svar
  1. addepladde: Ah, det var kul att höra. Ska hoppa in och kolla det.

   Som du säger, ingen märkvärdig film, men går att se om man är upplagd för den typen av film.

   Radera