fredag 15 februari 2013

Morning GloryTitel: Morning Glory
Genre: Komedi/Romantik
Land: USA
År: 2010
Regi: Roger Michell
I rollerna: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Jeff Goldblum

Handling: När den hårt arbetande TV-producenten Becky Fuller får sparken från ett lokalt nyhetsprogram börjar hennes karriär se lika blek ut som hennes händelselösa kärleksliv. Men så får hon jobb på "Daybreak" (det minst sedda av de nationella morgonprogrammen) och bestämmer sig genast för att återuppliva programmet genom att anställa det legendariske nyhetsankaret Mike Pomeroy. Dessvärre vägrar Pomeroy behandla stapelvarorna inom morgon-tv, såsom kändisskvaller, väder och mode. Inte heller vill han jobba med sin bisittare Colleen Peck, en före detta skönhetsdrottning och veteran inom morgon-tv som inte har några problem med att täcka morgon-"nyheter".

Omdöme: Filmen lyckas inte direkt charma mig. Är det något en sån här film behöver så är det just charm. Under filmens första timme är det mycket som inte stämmer. Det känns spretigt och en stor orsak till den känslan är karaktären Becky Fuller (spelad av Rachel McAdams). Hon är liksom för mycket. Full av energi och arbetsnarkoman, det är en sak. Problemet är bara att hon visar vad hon vill lite för tydligt, något som gör henne ganska så jobbig och irriterande.Som tur är förändras hon och filmen lite under filmens sista halvtimme då Becky inte bara måste hitta en bättre balans på jobbet, utan även i sitt privatliv. Man kan väl säga som så att det är hennes kärleksliv som blir en tankeställare för henne. Istället för att köra på som vanligt förändras hon en del. Hon är då inte lika naiv och energisk. Istället fokuserar hon på det viktiga och då blir även filmen bättre.Tankarna går lite till Working Girl (1988) där ju också en ung kvinna försöker göra sig en karriär (även om hon här redan har lyckats någorlunda bra när filmen börjar). Harrison Ford är förresten med i båda och det kan också vara en av orsakerna till varför jag ser lite likheter filmerna emellan. Han spelar här det vresiga nyhetsankaret Mike Pomeroy, som faktiskt påminner en del om Clint Eastwood. Den som filmen står och faller med är ändå Rachel McAdams. Trots att hennes karaktär inte är helt tillfredsställande så är hon duktig filmen igenom. Filmen lämnar inga vidare spår efter sig, även om den tar sig en del.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.4

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte att alla tre skådisarna, Rachel, Harrison och Diane, gör bra från sig och att filmen var ganska njutbar. En hel del kul scener och kommentarer, jag skrattade så att jag kiknade. 4/5.

  http://fripp21.blogspot.se/2012/03/morning-glory-2010.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Jag tog mig faktiskt en titt på den här filmen mycket p.g.a. att du gillade den. Gillar grundkonceptet och sista halvtimmen, men det tog lite för lång tid innan jag kände något positivt.

   Annars håller jag med, McAdams, Ford och Keaton gör bra ifrån sig.

   Radera
 2. Jag håller med Fripp här. fann filmen vara rolig, mysig och charmig. Men hade jag varit mindre mottaglig för tillfället kan omdömet blivit annorlunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Tror också det är en film som ska ses vid rätt tillfälle. Jag kände mig upplagd för en sån film, men den lyckades ändå inte uppfylla mina förväntningar. Kanske var det just det - att jag hade vissa förväntningar på hur den skulle vara.

   Radera